Dommelen 4 aan de zegekar gebonden

Trainingsbal

Op een haast uitgestorven sportpark in Reusel kruisten gistermiddag Zuiderburen 1 en Dommelen 4 de degens. Alle overige wedstrijden op ‘den Hoek’ waren vanwege de regenval in de nacht, die ochtend afgelast. Een speler van Dommelen was er de avond daarvoor klaarblijkelijk vanuit gegaan dat dat ook wel voor deze partij zou gelden. Hij leegde op de parkeerplaats nog snel even zijn maag alvorens richting de kleedlokalen te wandelen.

De Zuiderburen beschikten gister over een smalle selectie daar Maurice zaterdagmiddag al uitgeleend was aan Zuiderburen 2 en Piet rond 22:00 uur ’s avonds zich nog afmeldde omdat hij zich ineens in Brussel bevond… Hij gaat nu dan ook als Piet van Brussel door het leven!
Gelukkig kon Yoran de selectie versterken omdat de wedstrijd van Zuiderburen 4 afgelast was.

Na een aantal minuten spelen vond scheidsrechter Geert het onderscheid tussen de tenues te klein en verzocht hij de thuisploeg shirts te ruilen. Nadat dit gebeurd was, namen de Zuiderburen het initiatief. De Dommelen goalie maakte in de openingsfase geen beste indruk, maar groen-wit wist niet direct te profiteren. Dat deden de bezoekers gelukkig ook niet aan de overzijde na miscommunicatie tussen Thijs en Mart Lavrijsen na een terugspeelbal van Teun.
Nadat een hard schot van Martijn tot corner verwerkt werd en een vrije trap van Giel verprutst werd, wist laatsgenoemde de score namens de Zuiderburen toch  te openen. Hij reageerde alert toen er een gat viel in de defensie en chipte de bal over de uitgekomen keeper heen: 1-0.

Het duurde echter niet lang voor Dommelen de stand gelijk trok. Een bal van de zijkant stuiterde hoger op dan Thijs verwachtte waardoor hij er onderdoor ging. De Dommelen spits kon vervolgens de bal eenvoudig in het lege doel schieten.
Niet veel later blunderde Thijs’ collega in het felgele tricot eveneens. Een op het oog houdbare schot uit de draai van Martijn glipte door zijn handen alsof het een hete bitterbal betrof. De voorsprong was weer een feit.
Kort daarna kreeg Michael het op zijn heupen op de rechter flank door zijn tegenstander met een magistrale individuele actie in de luren te leggen. Met zijn voorzet werd helaas niks gedaan.

Daarna bracht de topscorer van de Zuiderburen ook nog de 3-1 op het scorebord. Dit keer had hij geen hulp nodig van de keeper. Zijn geplaatste schot in de rechter onderhoek was onhoudbaar. Met dit doelpunt loopt Martijn weer 1-op-1.
Zijn productiviteit, maar ook zijn maniertjes (hij petste zijn tegenstander op zijn achterwerk alsof hij een vaste gast was op de Gay pride) riepen wel de nodige irritaties op bij zijn directe tegenstander. Op een gegeven moment wilde de captain van de thuisploeg zelfs dat zijn team van het veld stapte. Gelukkig kwam het niet zover.

Hierdoor zagen we ook de mooie doelpogingen van linksback Joost nog. Vooral de eerste (een directe volley vanuit een hoekschop) had een doelpunt verdiend, maar de keeper dacht hier anders over en tikte de bal over. Hierdoor was de ruststand 3-1.

Gezapige tweede helft

Na de thee nam Martijn de vlag over van Tom en viel Jules in voor Joost. De dadendrang van de thuisploeg leek wat te zijn gaan liggen. Behalve goaltjesdief is Martijn doorgaans ook wel een aanjager en die ontbrak nu in het veld. Tim leek het ook nog snel spannend te willen maken in het tweede bedrijf. Zijn terugspeelbal verleende de spits haast een vrije doorgang naar de goal van Thijs, maar de goalie bracht knap redding.
Aan de andere kant kreeg Chiel een uitstekende kans om de wedstrijd in het slop te gooien, maar zijn poging verdween in het vangnet achter de goal.

De wedstrijd had wat vuur nodig want er ontwikkelde zich een gezapig potje. Coach Frans was er ook nog niet gerust op. Achterin oogde het bij tijd en wijle wat fragiel (Jules wisselde als vanouds goede en mindere momenten in snel tempo af en Mart liet zich van zijn mindere kant zien met een stevige overtreding). Echt grote kansen kreeg Dommelen in deze fase vooralsnog niet.

Heel lang duurde dat niet. Een wilde lange bal naar voren werd in één tijd door de spits op goal gehoefd. Thijs bracht in eerste instantie goed redding, maar met de rebound wist de puntaanvaller wel raad: 3-2. Het geloof bij de Dommelnaren keerde wat terug, maar het echte vernuft ontbrak in de ploeg. Het spel van de thuisploeg bleef in de tweede helft aan de slorige kant (het slechte veld kwam ons combinatievoetbal ook niet echt ten goede, maar dat terzijde) en daardoor bleef het spannend.

Een vrije trap leverde nog wat commotie op in het strafschopgebied voor Thijs, maar de sluitpost liet zich niet passeren. Aan de andere kant kwam de doelman enkele keren ver zijn doel uit om gevaar te neutraliseren en wonderwel slaagde hij hier ook telkens in. Bij één van deze acties kreeg Yoran de bal voor zijn voeten. Hij trachtte het doel met een lange boogbal te bestoken voor de keeper terug het doel in was. Helaas kon hij de bal net niet genoeg kracht meegeven.
Hiermee bleef de 3-2 staan en kon Zuiderburen 1 weer 3 punten toevoegen aan het seizoenstotaal.
Komende week wacht een zware pot tegen Brabantia, die eerder dit seizoen afgelast was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *