BES 1 en Zuiderburen 1 houden elkaar in evenwicht

Trainingsbal

Vanochtend stonden de twee 1e teams uit de competitie tegenover elkaar: BES 1 en Zuiderburen 1. Op veld 1 van het compacte sportpark de Brug floot de markante scheidsrechter (zo zou snel blijken) om iets na half 11 voor de aftrap. Met oproepkracht Gijs op het middenveld begonnen de groen-witten goed aan de partij.

Frans had uit voorzorg voor een iets behoudender opstelling gekozen met 4 middenvelders. Al snel ontspon zich een boeiende partij met de iets betere kansen voor de Zuiderburen. Zo was linkerspits Chiel dichtbij de openingstreffer toen hij de defensie op kracht aftroefde.
Ook Martijn was in het vervolg menig maal gevaarlijk. De eerste keer schoot hij jammerlijk voorlangs doordat hij net even uit balans was. De tweede keer anticipeerde hij uitstekend op een lange bal van Tom, maar nam hij in het vervolg te veel tijd. De lichte griep leek hem parten te spelen (naar eigen zeggen was hij Snip verkouden). Ook de rode manschappen van BES zorgden voor gevaar en Ben kon een schotpoging maar net voldoende blokken zodat de bal naast het doel ging.
Zoals wel vaker dit seizoen ging Ben’s compagnon Tom gedoseerd mee naar voren. Hij was tot twee keer toe dichtbij een treffer. Beide malen stond hij op de goede plek na een corner, maar hij ontbeerde het geluk (bal over / bal in het zijnet).

Dat portie geluk was wel aan de zijde van de thuisploeg toen men na een half uur op voorsprong kwam. Hier ging een te zachte terugspeelbal van Ben op keeper Thijs aan vooraf. Laatstgenoemde kwam goed uit, maar de snelle spits rook ook een kansje en blokte het schot van Thijs. Vervolgens ontstond er een ongelukkige kluts en met een boogbal belandde de bal in het netje.

Hierna moesten de bezoekers de rug rechten en dit had even tijd nodig. Toen de scheidsrechter kort na de openingstreffer een overtreding op Tom over het hoofd zag, lag het achterin open. De 2-0 leek te gaan vallen toen de rechter spits plots een leeg doel voor zich zag en binnen kon koppen. Gelukkig voor groen-wit trof hij de deklat.

In plaats van 2-0 was het kort voor rust 1-1, nadat Martijn op de linkerflank ontsnapte. Hij omspeelde de uitgekomen keeper en trok vervolgens de bal voor. Deze werd nog getoucheerd door een verdediger, maar die kon niet wegwerken waarna het voor Chiel een koud kunstje was om de gelijkmaker binnen te tikken.

De verwachtingen voor de tweede helft waren hoog gespannen onder andere door het inbrengen van Tim en Alexander op het middenveld. Michael schoof hierdoor een linie terug.

Het was na 10 minuten spelen in de tweede helft Martijn die aantoonde ook in mindere vorm van waarde voor het team te zijn. Met een voor hem typerend hard diagonaal schot verschalkte hij de BES doelman vanaf de linkerkant. De Zuiderburen kwamen hiermee voor het eerst op voorsprong in deze boeiende pot.

Heel lang konden de Zuiderburen echter niet genieten van deze weelde. Eén van de lichtvoetige aanvallers van de thuisploeg slalomde vanaf de linkerkant langs enkele Zuiderburen (die er defensief niet best uitzagen) en was uiteindelijk ook koelbloedig in de afronden: het stond weer gelijk. 

Scheidsrechter laat lang doorspelen

Hierna ontspon zich een uitermate boeiend schouwspel met kansen over en weer. BES trof het zijnet en Thijs voorkwam een goede kans door met alert uitkomen een bal over de zijlijn te rossen. Aan de overzijde probeerde Martijn de goalie te passeren met een boogbal. Daar waar hij tegen Bladella doel trof, ging de bal dit keer voorlangs.
In een latere fase was de sluitpost de meerdere toen Snip hem slim trachtte te passeren nadat hij ver uitkwam.

Hoe meer het einde van de tweestrijd naderde hoe spannender het werd. De wedstrijd werd nog opener. Chiel was met een knappe en krachtige kopbal dichtbij een doelpunt en Tom had in gedachten wederom de winnende op zijn slof, maar schoot finaal langs de bal. De scheidsrechter ging ook mee in de strijd en liet lang doorspelen, alsof er een winnaar moest komen. Zover kwam het niet en beide ploegen leken te kunnen leven met de puntendeling. Een vieze goal zoals twee weken eerder zat er niet meer in.

Komende week speelt Zuiderburen 1 niet omdat de opponent Bergeijk 3 een baaldag opgenomen heeft. Een week later kruisen Frans’ mannen de spreekwoordelijk degens met Dommelen 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *