Driesprong net iets te sterk voor Zuiderburen II

Twee ballen

Zuiderburen II heeft haar vierde competitienederlaag van dit seizoen geleden. Op een zeer moeilijk bespeelbaar Driesprongveld won 'de Driesprong' met de kleinst mogelijke verschil: 1-0. Evenals in enkele voorgaande partijen kwam Zuiderburen II wederom koud uit de startblokken.

In het eerste kwartier van de wedstrijd had de thuisploeg al enkele kansen gemist. Zo stond Geert precies op de goede plek door met het hoofd redding te verrichten op de doellijn, nadat een aanvaller van de thuisploeg met een boogbal op het lege doel schoot.

Aan de andere kant voorkwam de keeper van ‘de Driesprong’ de openingstreffer door de van dichtbij ingeschoten bal van gelegenheidsspits Jan te keren. Vlak daarna was het dan toch raak: De Zuiderburen verdediging verzuimde een Driesprong-aanvaller op snelheid aan te pakken waardoor laatstgenoemde met een geplaatst schot van dichtbij de 1-0 op het scorebord zette. Ook na de openingstreffer bleef de thuisploeg het meest gevaarlijk.

In een spaarzame tegenstoot van ZB II werd de watervlugge Ruud vanuit het middenveld gelanceerd en dook hij zowaar vrij voor de keeper van de tegenpartij op. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper van ‘De Driesprong’, waardoor de thuisploeg zijn voorsprong tot aan de rust behield. Na rust veranderde het spelbeeld niet: Zuiderburen II probeerde aan te zetten, maar miste –mede door het ontbreken van topschutter John – schotkracht voorin om echt gevaar te kunnen stichten.

Een verwoestende uithaal van invaller Tommy op de vuisten van de keeper van de Driesprong was één van de weinige wapenfeiten in de tweede helft. De uitploeg mocht het zichzelf aanrekenen dat het tot aan het van de wedstrijd spannend bleef: Met dank aan enkele goede reddingen van keeper Willem verprutste de Driesprong enkele grote kansen om de voorsprong te vergroten. Desondanks was de overwinning van 'De Driesprong' verdiend.
Door het verlies is Zuiderburen II één plaats gezakt tot de 7e plaats op de ranglijst. Volgende week staat het lastige duel tegen ‘de Stampers’ op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *