Driesprong straft fouten genadeloos af

Trainingsbal

Zuiderburen II wacht nog steeds op haar eerste punten in de competitie. Na de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Zuiderburen I, moest het vandaag op papier mogelijk zijn tegen 'de Driesprong'. Team 2 van de Zuiderburen, waar Michel gemist werd was echter geen schim van zichzelf.

De beginfase was nog aardig. Renier stuitte op de keeper na goed voorbereidend werk van Harm op de rechterflank en diezelfde Harm schoot een moment later voorlangs. Bij één van de eerste uitvallen aan de overzijde was het wel meteen raak. Een diepe bal viel net tussen de laatste linie en de keeper en zorgde daardoor voor verwarring. De diepe spits van 'den Driesprong' anticipeerde echter goed en met één voetbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been.

Hierna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Veel balverlies en veel hoge ballen waren het aanzien nauwelijks waard. Grote kansen waren er nauwelijks nog te constateren. Op slag van rust wist 'den Driesprong' de score toch te verdubbelen. Als een mes door hete boter sneed het jonge aanvalsduo van de tegenstander door het hart van de defensie. de keeper zat met z'n been nog aan het zwakke schot, maar uiteindelijk plofte de bal toch in het net.

Na de thee kwamen er enkele nieuwe krachten in het veld bij de Zuiderburen, maar ook zij konden het tij niet keren. Renier was nog wel dichtbij de aansluitingstreffer na een terug gelegde bal van Frans, maar zijn schot verdween in het vangnet achter de goal.

Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Na een kopbal, die net naast ging van de mid-mid, werd een communicatiefout van Eric Bel en linksback Willem afgestraft. Tien minuten later was het helemaal een gespeelde wedstrijd. Ook hier ging slecht communiceren, of beter het gebrek aan communiceren aan vooraf. Bij een op het oog, zwakke hoge voorzet werd de aanval geen strobreed in de weg gelegd, waarna de 4-0 een feit was.

De mooiste treffer van de wedstrijd was wel voor de Zuiderburen. Na een goede combinatie haalde Harm uit vanaf 19 meter. Zijn pegel verween buiten bereik van de doelman tegen de touwen. Een troost kon dit nauwelijks genoemd worden, want de resterende tijd was te kort om het de tegenstander nog lastig te maken.

De marge werd zelf weer terug gebracht op 4, na een inworp vanaf rechts was een blauwhemd wederom net iets alerter dan zijn rood-zwarte tegenstander. Deze collectieve faaldag kan maar het best zo snel mogelijk vergeten worden. Volgende week wacht het team van 'de Bruintjes' voor de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *