Duidelijke overwinning Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft op laatste speeldag van 2007 een ruime overwinning geboekt op 'de Bruintjes'. In het begin van de wedstrijd zag het daar nog niet naar uit. 'De Bruintjes' begonnen wat feller en binnen 5 minuten stonden de Zuiderburen al weer achter.

Na een voorzet van rechts kon Cees niet bij de bal en de spits van de Bruintjes stond helemaal vrij om te scoren. Dat was al de derde wedstrijd op rij dat de Zuiderburen binnnen 5 minuten op achterstand kwamen doordat er niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen werd!!

Het veldspel van de Zuiderburen was ook weer rommelig en soms te gehaast. Daar kwam verandering in toen Tommy zich moest laten vervangen en Jannnes naar voren werd gestuurd en Mark Jannes' positie op middenveld innam. Het was dan ook Jannes die halverwege de eerste helft de gelijkmaker maakte. Na een mooie dieptepass van Martien kwam Jannes alleen voor de goal en was hij de keeper van de Bruintjes net te vlug af: 1-1.

De kans op 2-1 was er voor rust ook. Frank werd goed vrij gezet voor de goal, maar twijfelde te lang of hij zelf moest schieten of de bal af moest spelen op de vrij staande Jannes, waardoor de verdediging kon ingrijpen. Zodoende werd met 1-1 de rust bereikt.
Dat de thee de Zuiderburen goed had gedaan bleek wel 10 minuten later. Wat in het begin van wedstrijd niet lukte ging na rust wel goed. Met 3 goals in 8 minuten werd de wedstrijd snel beslist. De 2-1 kwam van de voet van Dennis die na een pass van Frank en mooi overstapje van Jan goed binnen schoot.

De derde goal van de Zuiderburen was de mooiste van de dag. Mark kwam aan de linkerkant goed naar binnen en schoot vanaf de punt van het strafschopgebied de bal hard binnen in de uiterste kruising.
Maar de honger van de Zuiderburen was nog niet gestild. Nu was het de beurt aan Frank. Hij kreeg alle ruimte om op te komen en aan te leggen voor een schot met buitenkant voet. De bal vloog onhoudbaar tegen de touwen. Binnnen 10 minuten van 1-1 naar 4-1, daarmee was het verzet van 'de Bruintjes' wel gebroken. De Zuiderburen kregen daarna nog kansen op meer goals, maar de keeper van 'de Bruintjes' had een paar knappe reddingen. 'De Bruintjes' kregen ook een paar kleine kansjes. Bij één van die kansen werd de lat geraakt en kon Ron de terugkomende bal nog net op tijd wegschieten.

De Zuiderburen zouden nog een keer scoren. Frank speelde zich vanaf de zijkant knap vrij en kreeg alle ruimte om het strafgebied in te gaan en alleen voor te keeper te komen. In plaats van de bal zelf op goal te schieten legde hij die breed op geheel vrij staande Jan die er maar tegenaan hoefde te lopen om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. Hiermee beloonde Jan z'n goeie (halve) wedstrijd.

Het laatste woord was voor 'de Bruintjes'. Na een onnodige handsbal van Erik Lemmmens (die daarvoor met geel werd bestraft) kregen ze nog een penalty. Deze werd echter naast geschoten zodat de eindstand 5-1 bleef. Volgend week wacht de bekerwedstrijd tegen de Zuiderburen II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *