Voldoende weerstand geboden, maar geen punten

Trainingsbal

Dat het een drukke morgen zou worden, met name voor de verdedigers, stond vooraf wel vast. Tegen 'het Bronneke' is dit immers altijd het geval, maar van enig ontzag voor de opponent was geen sprake. Om 11 uur werd op het Bruintjesveld afgetrapt voor de tweede confrontatie van het seizoen met de titelpretendant.

Eerder eindigde de partij in een 3-0 overwinning voor 'het Bronneke', maar ditmaal wilde Zuiderburen II zich niet zo makkelijk gewonnen geven. Eerste kans van de wedstrijd was nochtans voor de tegenstander, maar de rechter puntspeler plaatste de bal net naast de goal. Aan de andere zijde mocht Harm aanleggen voor een vrije trap, maar deze kon door de doelman geparreerd worden.

Een fase later kwam Zuiderburen II enigszins tegen de verhouding in toch op voorsprong. De scheidrechter paste goed de voordeelregel toe nadat Renier een blok gezet werd, waardoor de bal voor Jeroens voeten kwam. Nadat hij eerder een matig schotje produceerde poeierde hij de bal ditmaal onberispelijk in de verre hoek.
Op dat moment hing er al een grimmige sfeer. Na 20 minuten reageerde Renier zijn frustratie af op zijn directe tegenstander, maar hij ontsnapte hierbij aan een kaart. De vrije trap die volgde voor 'het Bronneke' leidde wel de gelijkmaker in. In een hachelijke situatie voor de doelmond was er voor de laatste linie geen houden meer aan, waarna een klein zetje voldoende was voor de 1-1.

De Zuiderburen probeerden te blijven voetballen, maar naarmate de rust naderde nam de druk van 'het Bronneke' toe. De 'rood-zwarten' moesten dan ook toezien dat Willem voor de tweede keer verschalkt werd. Zonder aarzelen nam de mee opgekomen controlerende middenvelder een lage voorzet van de zijkant op de pantoffel, waarna de bal net onder de lat in het doel plofte. Ook Bart beproefde zijn geluk nog voor rust met een afstandschot, maar zijn poging ging over.

Na de thee kende de partij in eerste instantie hetzelfde spelbeeld, maar later werd het een meer open wedstrijd. Zuiderburen II had ook geen keus; nadat 'het Bronneke' op 3-1 was gekomen, moest het meer risico gaan nemen.

Nadat er weer enige consternatie ontstaan was na een overtreding reageerde Frans het alertst. Hij snoepte de bal af van z'n directe tegenstander en stuurde Jeroen de diepte in. Door een uiterste krachtsinspanning was hij net iets eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper en scoorde hij alweer zijn 9e goal van het seizoen. De aansluitingstreffer was een feit en ditzelfde lot had ook voor de gelijkmaker moeten gelden.

Nadat Frans op rechts accelereerde legde hij de bal terug op de 5 meter, maar 3 Zuiderburen kregen de bal niet in het doel. In een volgende aanvalsopzet was Zuiderburen II alsnog dichtbij de gelijkmaker. Renier werd opzichtig binnen de zestien gevloerd. Slechts één man op het veld zag dat het geen penalty was en laat dat nou juist de scheidsrechter geweest zijn.

Op dat moment trad een aloude voetbalwet in werking: 'Valt ie aan de ene kant niet (na meerdere verwoede pogingen), dan valt ie aan de andere kant'. Na de overtreding op Renier kwam 'Het Bronneke' eruit en met een prachtige uithaal werd keeper Willem, die overigens goed keepte voor de 4e keer gepasseerd. Nog altijd gaf Zuiderburen II zich niet gewonnen, ondanks de marge van twee en de korte resterende speeltijd.

In de eerstvolgende Zuiderburen-aanval was het ook alweer raak. Nadat de bal terukwam uit het drukke strafschopgebied, zocht Frans de ruimte aan de rechterkant bij Ties. Op zijn beurt zette Ties voor, waarna Michel prachtig met de hak de keeper te kijk zetten door hem te poorten.

Zuiderburen II bleef echter steken op 4-3 in deze harde wedstrijd, hoewel Jeroen net voor het laatste fluitsignaal nog in kansrijke positie kwam. Zijn lob over de uitgekomen doelman traf echter het vangnet achter de goal. Helaas levert deze voor het publiek spannende wedstrijd geen punten op voor de Zuiderburen, maar het team hoeft zich geenszins te schamen voor het spel, want het bood 'het Bronneke' waarschijnlijk meer weerstand dan waarop het gerekend had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *