Eer gered tegen de Stampers

Twee ballen

Gister stonden de spelers van Zuiderburen I voor geen gemakkelijke opgaaf. De laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft was de kampioen van vorig jaar (de Stampers) namelijk de opponent. Zuiderburen I startte met twee spelers van Zuiderburen II in de basis, namelijk Michael en Willem.

Enige minuten later werd de opgetrommelde Michel daar nog aan toe gevoegd. Door Jannes een linie terug te laten zakken, t.o.v. eerdere wedstrijden werd getracht het aanvalsgevaar van 'de Stampers' te beperken. Voorin speelde Ad voor het eerst weer een hele wedstrijd. Na een goed kwartier bracht een kopbal uit een corner 'de Stampers' op voorsprong.

Kwam dit doelpunt nog voort uit een dood spelmoment, bij de tweede tegengoal etaleerde 'de Stampers' hun daadwerkelijke kracht. Na enkele goede combinaties werd de vlotte aanval keurig afgerond. Ondanks de achterstand bleven de Zuiderburen vechten en er ontstonden daardoor ook enkele kansjes. Ad manifesteerde zich goed in de voorhoede en maakte het z'n directe tegenstander regelmatig moeilijk. Ook kon hij met z'n hoofd net niet bij een voorzet om daarmee de aansluiting tot stand te brengen.

Tot aan de rust bleef het hierdoor 2-0, maar vlak na de pauze lag de derde Stampers-goal achter Cees. Ook hierna verzaakten de geel-roden niet en leek een doelpunt in de maak. De laatste pass kwam echter vaak net niet goed aan bij de Zuiderburen. En zoals vaker als het geluk aan de ene kant ontbreekt, zit het het andere team mee. De 4-0 kwam voort uit een mislukte voorzet die bij de tweede paal binnenviel.

Na kleine kansen van Harm, die een vrije trap over schoot en Dennis, leek Ad de eretreffer op de voet te hebben. Van dichtbij koos hij echter de verkeerde hoek waardoor de Stampersgoalie redding kon brengen. Voor de statistieken lieten 'de Stampers' nog een vijfde doelpunt aantekenen, waardoor de uitslag erg geflateerd dreigde te worden. uiteindelijk viel de verdiende eretreffer toch nog.
Dennis scoorde via een tegenstander alweer zijn zesde goal van het seizoen. Komende week staat wederom een titelkandidaat te wachten. Tegenstander is dan 'het Bronneke' en de locatie is het Bruintjesveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *