Zuiderburen II leidt opnieuw kansloze nederlaag tegen Bronneke

Twee ballen

Zuiderburen II heeft net als vorige week een gevoelige nederlaag geleden. Op het Sportparkveld was de nummer 3 van de ranglijst, 'het Bronneke', een maatje te groot: 0-6. Zoals verwacht begon 'het Bronneke' het beste aan de wedstrijd.

Keeper Willem kon in eerste instantie een vroege openingstreffer nog net voorkomen door een vrije trap uit de kruising te tikken. Een paar minuten later was hij echter kansloos op een inzet van een aanvaller van 'het Bronneke, die eenvoudig wegdraaide bij zijn directe tegenstander en van dichtbij de hoek voor het uitkiezen had: 0-1.

Zuiderburen II kon weinig weerstand bieden tegen het aanvallende spel van 'het Bronneke', dat veelvuldig de flanken opzocht. De tweede tegentreffer liet niet lang op zich wachten. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd van dichtbij binnengewerkt: 0-2.

Ook een derde tegentreffer voor rust bleef Zuiderburen II niet bespaard: Na wederom een goede voorzet van de linkerkant kon een aanvaller van 'het Bronneke' ongehinderd de 3-0 binnentikken. Aanvaller John – die nauwelijks in het spel voorkwam – moest op slag van rust nog een gele kaart incasseren vanwege commentaar op de leiding.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Zuiderburen II kon slechts af en toe aan aanvallen denken en bij balverlies ontstonden er vrijwel direct gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Willem. Na in de eerste helft te hebben geschitterd als waterzak-drager, maakte Ron Lavrijsen in het tweede deel zijn entree in het hart van de verdediging. Ook hij kwam echter handen en voeten tekort om de aanvallers van de tegenpartij af te stoppen.

Een verwoestend schot in de korte hoek zorgde voor de 0-4. De 0-5 en 0-6 kwamen op identieke wijze tot stand: De verdediging van Zuiderburen II liet een mannetje lopen waardoor deze vrijuit de hoek uit mocht kiezen. Gelukkig voor de Zuiderburen II bleef de teller op zes staan, een score waar feitelijk niets op af te dingen viel. Saillant detail is dat Zuiderburen II in twee wedstrijden liefst 12 tegentreffers heeft moeten incasseren. Er zal scherper verdedigd moeten worden om te voorkomen dat er weer een afstraffing volgt in het laatste duel voor de winterstop, tegen 'de Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *