Eerste derby van seizoen eindigt in deceptie voor Zuiderburen 2

Twee ballen

Zondag 16 oktober stond de vierde speeldag van de Zuiderburen op het programma. Op deze prachtige zondag, mocht er in eigen huis, net als Zuiderburen 4, aangetreden worden tegen dorpsgenoot, Reusel Sport. Om 10 uur stond de wedstrijd voor Zuiderburen 4 op het programma. Helaas ging Reusel Sport 7 met de punten aan de haal.

Hierna mocht het 2e elftal een poging wagen, om te laten zien hoe er van de dorpsrivaal gewonnen moest worden. Zuiderburen 2 trad aan teen het elfde elftal van Reusel Sport. De bal werd om iets voor twaalven door de geel-zwarten aan het rollen gebracht. Nadat de uitploeg even de bal achterin mocht rondspelen, kwam er een interceptie vanuit het middenveld. De Zuiderburen lieten meteen een van hun kwaliteiten zien: de omschakeling en zo werd Marc in stelling gebracht. Toch was daar niet meteen de vroege opening goal.

De uitploeg kwam er in eerste instantie niet aan te pas. De groen-witten stonden goed gepositioneerd en met name op het middenveld, had Reuselsport niets te zeggen. Het was dus ook de thuisploeg, die de overhand had en zo enkele kansen wist te creëren.
Toen begon toch ook de uitploeg wakker te worden. Ze gingen feller de duels aan en het werd een pittigere wedstrijd, waarbij de scheids veel liet doorspelen. Zo ging het spel op en neer, met kansen voor beide ploegen. Zo ontstond na ±30 minuten spelen, een gigantische kans voor de groen-withemden. Het was een voorzet die door Bart van Sambeeck, kon worden door gekopt naar Bjorn. Hier probeerde hieruit direct op doel te schieten, waarbij hij de bal beter eerst had kunnen controleren. De bal eindigde in de kluts en diverse Zuiderburen losten schoten op het doel van de uitploeg. Het was dan ook niet te geloven dat dit geen doelpunt wist op te leveren. Uit hoekschop die hieruit volgde, wist John Blankers nog een gevaarlijke situatie te creëren. Zijn inzet met het hoofd, ging jammerlijk over het doel.
Vlak voor de theepauze, was het Roy die aan de rechterkant goed diep gestuurd werd na een goede interceptie van routinier Michel. De aanvaller liet aan meerdere tegenstanders zijn hielen zien, en besloot de bal in de zestien meter te brengen. De keeper dacht dat hij de bal zo kon vangen, maar hij timede volledig verkeerd. De bal vloog door naar de 2e paal, waar Bjorn vrij stond om de bal binnen te knikken. BOEM! 1-0 voor de Zuiderburen! Dit was dan ook een lekker gevoel op slag van rust en Roy begon steeds meer de assistenkoning van dit elftal te worden.

Toen was daar de thee, en bezochten de ploegen de kleedkamer. Het spel werd hervat en er waren enkele wissels doorgevoerd. Frans, Jorg en Michael, mochten hun opwachting maken aan de Zuiderburen kant. O.a. Michel moest plaats maken in het veld. Dit was zeer jammer want hij speelde een puike wedstrijd en zijn tegenstander had de 1e helft dan ook niets te zeggen.
Van de 2 teams, kwam Reusel Sport het beste uit de kleedkamer. Het begon zijn eigen spel te spelen. Hieruit kon de Zuiderburen verschillende malen counteren, waaronder o.a. voorzitter Frans tot scoringskans kwam. Na een actie op links, wist hij met uiterste inspanning nog net zijn grote teen tegen de bal te zetten. Wonder boven wonder wist de Reuselse keeper deze bal te keren en te verwerken tot hoekschop.
Nog geen 2 minuten na deze gigakans op 2-0, lag de 1-1 in het netje. Een voorzet vanaf links zorgde voor verwarring in de laatste linie van de Zuiderburen. Door een lepe kopbal van de doelgerichte spits was de gelijkmaker een feit.
Het spel van de groen-witten werd er hierna niet beter op en diverse wissels, hadden ook weinig invloed op het spel.

Beide ploegen gingen op jacht naar de winnende treffer, dus het spel kon zo twee kanten op gaan. Ralf was nog eens dichtbij, met een venijnig afstandschot, maar de doelman wist zich ook in de baan van deze pegel te werpen en zo een corner af te dwingen. Na een afgeslagen aanval, kwamen de bezoekers er toch uit met een counter. De snelle linker spits wist de achterlijn te halen en toen de bal teruggelegd kon worden, stond de maker van de 1-1 op de juiste plek om de bal binnen te werken: 1-2 voor Reusel Sport! Bij dit doelpunt gaan de credits vooral naar de aangever.

Een groot slotoffensief konden de Zuiderburen niet bolwerken. Wel was Ronnie van Gisbergen nog gevaarlijk met een afstandschot en was doelman Rick nog dichtbij een treffer, toen hij ervoor koos om met een hoekschop naar voren te gaan. Helaas ging ook zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal en zo liep de wedstrijd op een einde. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en het duel eindigde daarmee in een pijnlijke 1-2 nederlaag. Hier had de thuisploeg vooraf duidelijk niet op gehoopt.

De volgende krachtmeting die de groenhemden mogen te wachten staat, is over 2 weken tegen het lastige Vessem, wetende dat clubman Frans deze wedstrijd niet zal bijwonen. Hij zal komend weekend samen met Anneke in het huwelijksbootje stappen, waarna zij samen op huwelijksreis gaan. Wij wensen hen beide veel geluk toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *