Zuiderburen 2 heeft zware dobber aan Casteren 3

Twee ballen

Voorafgaand aan de uitwedstrijd van Zuiderburen 2 tegen Casteren 3 was het de vraag of de confrontatie door zou gaan in verband met de zware regenval van dit weekend. Dit bleek gewoon het geval, dus zaten de manschappen om half 10 aan de bar in café de Koster aan de koffie. Bij de één was die wat meer welkom dan bij de ander, maar gelukkig had niemand verzaakt, ondanks het vatje van de avond ervoor bij de benjamin van het team: Bjorn.
Om half 11 vond de aftrap plaats op het hoofveld op sportpark de Smeel. De groenhemden namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar net zoals in eerdere seizoenen bleek ook deze Casterse ploeg goed vanuit de organisatie te spelen. De voorwaartsen van de bezoekers konden dan ook maar moeizaam in stelling gebracht worden. De beginfase duidde echter nie op een onoverbrugbare horde voor groen-wit.

Toch keek Zuiderburen 2 na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Bij een snelle uitbraak van Casteren over de rechterkant werd op links een speler over het hoofd gezien. Deze werd aangespeeld en trok naar binnen. De defensie kon het schot niet meer afweren en ook Rick moest het antwoord schuldig blijven op de droge schuiver.

Gelukkig was het nog vroeg in de wedstrijd en ook in de eerste wedstrijd tegen EFC wisten de Zuiderburen een achterstand om te buigen. Met Michel en Ralf als tandem op het middenveld werd aangevangen met de missie. Het was eerstgenoemde die dichtbij de gelijkmaker was. Zijn verdekte schot ging echter over de kruising.
Even later kwam Marc het veld in voor Jorg. Hij had de eerste wedstrijden bewezen nog steeds een neusje voor de goal te hebben. Nu leek hij dit niet te kunnen gaan etaleren, want kort na zijn entree kon hij het veld alweer verlaten na een stevige charge. Jorg keerde weer terug. De toegekende vrije trap werd jammerlijk over geschoten net als eerder in de partij. Zo bleef het 1-0 voor de thuisploeg.

Afgezien van het slippertje in de beginfase bleef de achterhoede met Carl als controleur redelijk eenvoudig overeind na de goal. De spitsen van de Zuiderburen kregen echter ook maar mondjesmaat kansen. Toch wist Roy 10 minuten voor rust aan de andacht te ontsnappen van zijn bewaker. Jorg won een luchtduel en zette zijn collega aanvaller daarmee plotseling vrij voor de keeper. Even leek deze van de mogelijkheid te schrikken, maar hij bleef uiteindelijk toch koel en passeerde van dichtbij de goalie. Even waren er nog protesten van Casteren vanwege vermeend buitenspel, maar de leidsman bleef bij zijn beslissing en keurde de goal goed.
Op slag van rust was er ook nog een kansje voor Frans die na een combinatie op rechts de zestien in sneed, voorbij een verdediger glipte, maar daarna te weinig ruimte kreeg om ook de keeper nog te passeren.

In de rust lieten beide ploegen de thee smaken en namen de buien almaar toe. De scheidsrechter achtte het veld na de pauze voldoende bespeelbaar en gaf het sein voor de tweede helft. Marc bleek weer voldoende hersteld en startte weer in de punt. Het spelbeeld bleef voornamelijk bestaan uit breien op het middenveld en zoeken naar het gaatje. Dit werd maar sporadisch gevonden en het natte veld – waardoor ballen vaak doorschoten – werkte ook niet echt mee. Marc creëerde voor zichzelf een mogelijkheid aan de linkerkant van het strafschopgebied, maar zijn doelpoging ging voorlangs.

Aan de andere kant was het even billenknijpen voor de Reuselnaren toen een opkomende middenvelder van Casteren veel ruimte kreeg en vanaf links op kwam zetten. Hij legde aan voor een kansrijk schot, maar routinier Joost worp zich onbevreesd in de baan van het schot en voorkwam daarmee dat de Zuiderburen opnieuw tegen een achterstand aan moesten kijken. Meer dan deze kans gaven de bezoekers niet meer weg in de tweede helft.

Halverwege de tweede helft ontstond er nog even consternatie nadat Marc een voorzet met de hand het doel in werkte, maar de arbiter had er goed het oog op en keurde het doelpunt terecht af. Met de reeks van 2 overwinningen in het achterhoofd zetten de groen-witten nog wel aan voor een slotoffensief, maar de Casterse muur bleek niet verder af te breken. Hierdoor bleef het 1-1. Het voelt voor de Zuiderburen als een verlies van twee punten, maar een compliment voor de tactische speelwijze en het harde werken van Casteren is ook op z'n plaats.
Over een kleine week zijn er weer nieuwe kansen op drie punten. Dan wacht de eerstre derby van het seizoen voor Zuiderburen 2 als het om 12:00 uur op het thuisveld aantreedt tegen dorpsgenoot Reuse sport 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *