Eerste overwinning in de competitie is een feit

Trainingsbal

Waar Zuiderburen II in de beker al wel een keer de volle buit had meegenomen stond het team in de competitie nog droog. Zondagochtend kwam een uitgelezen mogelijkheid om hier verandering in te brengen in de confrontatie met rode lantaarn drager 'Red Coral'. In regenachtig weer werd er afgetrapt en Zuiderburen II liet meteen zien waar het naar op zoek was.

Er werd fel gestart door de rode formatie op eigen helft onder druk te zetten. Dit leidde in het begin al tot kleine kansen voor Jan Dirkx en Harm. De 1-0 kon hierdoor niet lang op zich laten wachten en na 5 minuten was het dan ook raak voor Zuiderburen II. 'De Red Coral' deed er te lang over om de bal achterin weg te werken waardoor Harm zijn kans rook en goed doorging op de keeper. Hij kreeg de bal mee en kon zo op een leeg doel af lopen om vervolgens af te ronden.

De volgende poging was van de keeper die de bal op de 16 opwipte en richting goal volleerde. Zijn schot ging echter over. Zuiderburen II had in de gaten dat er snel afstand genomen kon en moest worden. Michael zette vervolgens op rechts een aanval op en gaf laag voor op Mark die vanaf de rand 16 niet nadacht en hard uithaalde. Via de keeper en de lat zette hij zijn team op prachtige wijze op 2-0.

Ook Renier probeerde het van afstand en kreeg vrij baan om aan te leggen maar helaas kon hij de bal niet drukken. 'De Red' slaagde er maar amper in om op de helft van de tegenstander te komen en Zuiderburen II kon vrij gemakkelijk op zoek naar meer. Michael zette vanaf de achterlijn voor op Jan Dirkx die de eerste paal op zocht. Hij kreeg de bal op heuphoogte waardoor hij de precisie miste om goed af te ronden.

Harm trof een moment later wel het net: 3-0. Bij een van de schaarse aanvallen van de 'Red Coral' was het Ties die het directe gevaar voor de goal in eerste instantie goed pareerde. Echter stond BlankenBerry helemaal vrij, en deze vedette met werkhandschoenen wist de bal keurig in het doel te werken. Met een 3-1 stand kon men gaan rusten.

Na de thee, toen het inmiddels droog was, was de eerste kans voor de 'Red Coral'. De spits zette zich na een actie vrij voor de goal en haalde uit. Met wat geluk werd de marge van twee in stand gehouden want de paal stond een tegengoal in de weg.

Aan de andere kant ontbeerde het ook Zuiderburen II aan geluk omdat een zuiver doelpunt van Michel onterecht afgekeurd werd. Een schot van de tweede lijn werd door hem binnen getikt. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter had dit signaal niet over moeten nemen omdat het om Michael ging terwijl deze niet in de baan van het schot stond.

Doordat de 'Red Coral' niet meer fit oogde kwam er nog meer ruimte op het veld om de bal gemakkelijk rond te laten gaan. Jan Dirkx liep zich vrij en na een diepe bal van Bart rondde Jan rustig en beheerst af. De aanvalslust van Zuiderburen II was nog lang niet over en Renier was de volgende die op het scorebord kwam. Hij dook alert op bij de tweede paal en prikte de bal achter de 'Red' goalie. Erik Bel probeerde het op zijn beurt nog van afstand na een goede aanval. Goed keeperswerk voorkwam een doelpunt van hem.

Alhoewel er verder weinig lijn zat in het spel van de tegenstander kwam de mooiste goal van de ochtend wel van hen kant. Een invaller aan 'Red'-zijde kreeg de bal via een kluts voor zijn voeten, dacht niet na en schoot de bal a la Alfred Schreuder met enorme vaart richting Willem. Deze werd kansloos gelaten want de bal ging erin via het dak van het doel.

Zuiderburen II kreeg nog kansen genoeg en vlak voor tijd werd de eindstand aangetekend. Michael zetten voor vanaf rechts, Frans verlengde met de hak tot bij Jan Dirkx die direct richting doel volleerde waardoor de wedstrijd in 6-2 eindigde. Een goed resultaat. Volgende week staat er een wedstrijd gepland voor de beker. Dan wacht 'den Driesprong', en om nog kans te maken op de finale is een overwinning noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *