Weer geen winst Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I voor 4de keer achtereen niet weten te winnen. Tegen de nummer 2 van de competitie, 'het Bronneke', werd mee 3-0 verloren. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kregen kleine kansjes. Zo moest Cees zich een keer strekken om de bal nog net over te kunnen tikken.

Aan de andere zijde kon de keeper van 'het Bronneke' een schot van Rob net naast tikken en kon een schot van Marco ook net gered worden. Een tegenvaller voor de Zuiderburen was het uitvallen van Rob, die een tik op zijn knie had gekregen. Net daarvoor was Martijn ook al geblesseerd uitgevallen. 'Het Bronneke' werd hierna wat sterker en kwamen steeds meer in de buurt van Cees. Zo kwam een kopbal van hun spits via de onderkant van de lat terug het veld in en kon die vervolgens nog net worden weggewerkt.

Net na de thee was het dan toch raak. Na een goede voorzet vanaf rechts kwam hun spits vrij voor doel. Cees kon de bal in eerste instantie goed keren, maar de bal kwam weer voor de voeten van de spits die hard uithaalde en Cees kansloos liet.
'Het Bronneke' voelde dat er meer in zat en bleef de druk opvoeren. Dat leverde 10 minuten later de volgende treffer op. Na een diepe bal vanuit hun verdediging liep hun spits de verdediging van de Zuiderburen eruit en speelde Cees uit, waarna het een koud kunstje was de bal in het lege doel te plaatsen: 2-0.

De Zuiderburen konden daar, op een paar afstandschoten na, weinig tegenover stellen. Het laatste woord was aan 'het Bronneke'. De linksbuiten van 'het Bronneke' trok de bal vanaf de zijkant goed voor, waarna de goed meegelopen spits de bal hard binnenschoot. Volgende week krijgt Zuiderburen I een herkansing, want dan speelt het weer tegen 'het Bronneke', deze keer voor de beker. Hopelijk lukt het dan wel om te winnen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *