Eerste puntverlies voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Net als in het vorige seizoen heeft Zuiderburen I de eerste verliespunten geleden tegen het elftal van de Valk. In een gelijk opgaande wedstrijd werd het 1-1. In het begin van wedstrijd werd de strijd vooral gestreden op het middenveld. Er werd aan beide kanten geregeld balverlies geleden waardoor het een beetje een rommelige wedstrijd was.

Er kwamen wel wat kleine kansjes voor de Zuiderburen, maar die werden door verdediging van de Valk goed verweerd. En als hun verdediging werd uitgespeeld stonden de paal en lat wel een Zuiderburen doelpunt in de weg. Eerst was het Marco die zich goed staande hield temidden van enkele 'Valk' verdedigers en met de punt van de schoen de bal op het metaal zag belanden. Ook belandde een prima kopbal van Ron, na een perfecte voorzet van de zijkant, op de bovenkant van de lat. En een afstandschot van Jannes kwam op de paal.

Na de thee probeerde de Zuiderburen meer druk te zetten, wat leidde tot wat kleine kansjes. De Zuiderburen kwamen op voorsprong uit een corner die door Rob werd genomen. Ron kwam goed voor zijn tegenstander en schoot zijn eerste goal van het seizoen tegen de touwen.
Daarna kregen de Zuiderburen nog een enkele kans op de 2-0. De beste kans was voor Tommy. Na een mooie rush van Mark, die vrij mocht opkomen, kon de keeper de bal niet klem pakken waardoor Tommy een vrije kans kreeg. Hij schoot de bal vanaf een meter helaas over. Daarna kreeg de Valk nog een paar kansjes die door de verdediging en keeper Dennis goed werden verwerkt.

Helaas zou een paar minuten voor tijd toch de gelijkmaker vallen. Na twijfelend uitverdedigen passeerde de spits van de Valk Dennis waarna Ron dacht redding te brengen op de doellijn. Hij kon de bal echter net niet goed genoeg wegkoppen, waardoor die in eigen doel verdween. Maar doordat het Bronneke ook gelijkspeelde blijft de voorsprong toch 5 punten. Volgende week wacht de meestal lastige wedstrijd tegen de Rodeho.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *