Zuiderburen II bezorgt Bruintjes 6e nederlaag

Twee ballen

Ook tegen Zuiderburen II heeft het team van 'de Bruintjes' haar negatieve spiraal niet kunnen doorbreken. Zoals wel vaker dit seizoen moest het team haar meerdere erkennen in de opponent. De start van team 2 van de Zuiderburen was met fris en onbevangen spel dan ook voortvarend.

Na 10 minuten leverde dat de 1-0 voorsprong op. Frans werd op rechts de diepte in gestuurd. Nadat hij de bal teruglegde op de 'zestien' leek de aanval te stranden, maar de verdediger van 'de Bruintjes' verleende alle medewerking aan de Zuiderburen aanval en daar maakte Renier graag gebruik van. Toen laatstgenoemde de bal in de voeten geschoven kreeg vond hij ook het gaatje in de linkerhoek.

Vrij snel na dit doelpunt volgde ook de 2-0. De opzet had wel wat weg van het eerste doelpunt. Wederom werd Frans de diepte in gestuurd; dit keer legde hij goed breed op de vragende Wil van Limpt, die deze kans professioneel in een doelpunt omzette.
Achterin had de verdediging tot dan toe alles onder controle. Een moment van concentratieverlies leidde echter de aansluitingstreffer van 'de Bruintjes' in. Gelukkig stelde Zuiderburen II snel orde op zaken. Met een goede steekbal gaf Renier Frans de mogelijkheid om de marge weer op 2 te brengen. De spits liet deze mogelijkheid ook niet onbenut en rondde keurig via de binnenkant van de paal af.
Nog voor rust viel ook de 4-1. Frans liet de laatste linie van 'de Bruintjes' z'n hielen weer eens zien, na een perfecte diepe bal van laatste man Mark en verschalkte in het vervolg ook de keeper. 

Na de thee was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen wat de Zuiderburen ook goed deden. Het liet het initiatief aan 'de Bruintjes' en loerde op de counter. Met deze tactiek was het ook nog bijna succesvol. Zo kon Frans alleen op de keeper af, maar zijn boogbal ging behalve over de keeper ook over het doel.

Na deze kans viel ook de eerste gele kaart van het seizoen voor Zuiderburen II. Nadat de scheidsrechter eerst een 'Bruintjes'-speler de gele prent toonde na een charge op Jan Dirkx was het enkele minuten later de beurt aan Ties, die zijn directe man opzichtig in de rug duwde.

Echt uitgespeelde kansen waren er voor de tegenstander nauwelijks meer te noteren. Op 5 minuten van het einde kwam het toch nog een stapje dichterbij. Uit een vrije trap werd raak gekopt, waardoor Willem voor de tweede keer de gang naar het net moest maken. Met deze overwinning doet Zuiderburen II goede zaken, in ogenschouw nemend dat 'het Bronneke' een steek liet vallen tegen 'de Driesprong' en dat de wedstrijd tussen 'de Stampers' en 'de Rodeho' uitgesteld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *