Eindelijk weer een overwinning

Vandaag stond er een wedstrijd op het programma tegen een tegenstander die de Zuiderburen op papier moesten kunnen verslaan. De tegenstander was namelijk de nummer laatst uit de competitie: de 'Red Coral'. De laatste jaren is dit echter een lastige tegenstander gebleken voor de 'geel-roden'.

De wedstrijd kende een goed begin, nadat Renier binnen 5 minuten met een boogbal de 1-0 liet aantekenen. Door dit doelpunt komt er een einde aan de hatelijke reeks van wedstrijden waarin de Zuiderburen niet wisten te scoren. Na dit doelpunt speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af, zonder dat beide partijen echt gevaarlijk werden. Het enige gevaar in de eeste helft kwam over de linkerflank, waar Tommy af en toe goed doorzette.

De drie wissels in de rust veranderden het spelbeeld niet. Toch was het inbrengen van Jan van Limpt een goede keus, want na 10 minuten in de tweede helft was het Jan die op de goede plaats stond, nadat de bal vanaf rechts voorgetrokken werd. Hij had nog tijd om de bal goed aan te nemen en wist daarna de keeper van dichtbij te passeren. Het betekende het eerste doelpunt voor Jan, die dit seizoen nog op nul stond.

Na dit doelpunt konden de Zuiderburen consolideren en kregen ze nog enkele kleine kansen, maar het bleef bij 2-0. Door de overwinning stijgen de Zuiderburen een plaatsje op de ranglijst. Bovenaan deze ranglijst viel vandaag ook de beslissing wat het kampioenschap betreft. Door een 2-0 overwinning op 'de Valk' zijn 'de Stampers' onbereikbaar geworden voor directe concurrenten. Vanaf deze plek feliciteren de Zuiderburen 'de Stampers' met het kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *