Hele goede eerste helft gevolgd door matige tweede

Het weer en het veld werkten gister prima mee, voor de 'Haoverekkers' en de Zuiderburen, om er een enerverende partij voetbal van te maken. De wedstrijd begon zeer voortvarend voor de 'geel-roden'.

Eric Cox kon al bij de eerste aanval, op de as van het veld de bal breedtikken op Frans, die niet aarzelde en vanaf 16 meter de keeper verschalkte, nadat de bal nog licht getoucheerd werd. De 'Haoverekkers' waren enigzins overdonderd door dit begin en konden in het vervolg van de eerste helft maar moeilijk in hun vertrouwde spel komen. Echter het geluk was volledig aan hun zijde, toen een vrije trap van hun van richting werd veranderd en in het doel belandde.
Toch bleven de Zuiderburen gevaarlijk. Zo kreeg Eric Cox een goede kans, maar hij kwam de keeper helaas niet voorbij. Hierna was het Frans die na een zeer goede dieptepass van Renier, met een droge knal z'n tweede goal van de dag scoorde. Zonder nog echt in de problemen te komen werd de 2-1 stand tot aan de rust gehandhaafd.

In de loop van de tweede helft lieten de Zuiderburen zich steeds verder terugzakken en kregen de 'Haoverekkers' een overwicht op het middenveld. Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft ontsnapte Eric Bel aan een kaart toen hij de bal met z'n handen van de eigen doellijn dook, nadat deze onbereikbaar voor Cees in het doel dreigde te belanden. Dit was slechts uitstel van executie, want uit de gegeven strafschop scoorden de 'Haoverekkers' de gelijkmaker. In tegenstelling tot Eric Bel kreeg Renier nog wel een onbegrijpelijke gele kaart. Na de gescoorde penalty konden de Zuiderburen alleen nog hopen op een scherpe counter, want de druk op de eigen verdediging werd verder opgevoerd. Met name Jan van Limpt vocht verbeten duels uit met z'n directe tegenstander. Hij kon helaas niet voorkomen dat deze 7 minuten voor tijd met een kopbal de winnende goal scoorde. Hierna kreeg Michel nog een kleine kans, maar tegen de ervaring van de 'Haoverekkers' bleken de Zuiderburen nog net niet opgewassen. Komend weekend staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, tegen de 'Bruintjes'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *