Eindelijk weer reden tot lachen bij zuiderburen II

Twee ballen

Na enkele wedstrijden op rij met ruime cijfers verloren te hebben was er deze morgen eindelijk weer reden tot lachen bij Zuiderburen II. Na maandenlange afwezigheid maakte Eric Bel zijn rentree in de wedstrijd tegen de 'Red Coral' voor de beker. Hij kon meteen weer vol aan de bak, want zijn directe tegenstander maakte het hem in de eerste helft knap lastig.

Ook Geert, eveneens een man met veel ervaring, had centraal in de verdediging zijn handen vol aan de aanvallers van de tegenstander. Hij mocht dan ook van geluk spreken dat de paal na 10 minuten redding bracht toen één van de aanvallers hem te snel af was. Dit waarschuwingsschot miste zijn uitwerking niet, want in de directe tegenstoot zorgde John voor de 1-0 voorsprong, door een goede combinatie met Renier fraai in de korte hoek af te werken.

Toch bleef het in deze fase van de wedstrijd oppassen achterin. Vooral ballen die net achter de laatste linie vielen zorgden voor veel gevaar. Naarmate de rust in zicht kwam, kwam team 2 van de Zuiderburen meer in het spel. Harm, die samen met Frans centraal op het middenveld speelde dacht zijn goede spel te gaan belonen met een doelpunt, maar zijn afstandschot miste precisie. Ook goaltjesdief John kreeg nog een aardige mogelijkheid, maar zijn doelpoging ging voorlangs. Hierdoor was de marge bij rust nog steeds 1.

In de tweede helft kwamen Michael en Mark Bogaerts binnen de gelederen. Hierdoor leek er meer evenwicht in het elftal te komen en regelmatig werden er ook goede combinaties op de mat gelegd. De 2-0 was hier een goed voorbeeld van. Vanaf de linksback positie werd er goed voetballend uitverdedigd. Michael stuude Harm de diepte in, die goed doorging op de uitgekomen keeper, de bal mee kreeg en vervolgende Renier voor de goal zag staan, die beheerst afrondde.

Even daarvoor kreeg de inschuivende Jan Vosters al een goede kans om de 2-0 te scoren. Een goede combinatie door het centrum werd vervolgd met een afstandschot, maar helaas recht op de keeper. Keeper Wil kon alles van achteruit aanschouwen zonder zelf veel aan de bak te moeten. Eén keer mocht Zuiderburen II in de handen knijpen dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legde, toen Jan een overtreding beging. Echter in de eerste helft werd ook de Zuiderburen een penalty onthouden.

Het goede spel, met name in de tweede helft werd nog bekroond met een derde treffer. Na een afgeslagen aanval van de 'Red' werd snel omgeschakeld. De sterk spelende Bart stuurde Frans de diepte in, deze kapte naar binnen, speelde Renier aan om vervolgens de bal weer terug te krijgen en de bal achter de keeper van de 'Red Coral' te trappen. Hopelijk is deze uitslag en met name het goede spel een opsteker voor de komende wedstrijden, te beginnen met de confontatie met 'de Haoverekkers' komend weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *