Laatste minuut blijkt weer fataal

Twee ballen

Lange tijd leek Zuiderburen I afgelopen zondag de drie punten mee naar huis te nemen. Een tegendoelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd gooide echter roet in het eten. In de eerste helft had de geel-rode formatie het betere van het spel, alleen kon dit vooralsnog niet vertaald worden in doelpunten.

Tot 2 keer toe was spits Marco dichtbij de openingstreffer. Hij wist echter het net niet te vinden. Achterin heeft de verdediging onder leiding van Eric Lemmens alles onder controle en 'de Rodeho' slaagt er niet in een goede kans te creeren. Even lijkt het erop dat Frank de tegenstander een handje wil helpen, want hij mag van geluk spreken dat hij niet van het veld gestuurd wordt nadat hij natrapt, na een charge van zijn directe tegenstander. De scheidsrechter houdt de kaarten op zak en dit veroorzaakt de nodige onrust in het veld.

Na rust zijn de teams wat meer aan elkaar gewaagd. Halverwege de tweede helft laat Frank zich van zijn goede kant zien. Tussen enkele tegenstanders kapt hij zich knap vrij, waarna hij met een diagonaal schot ook de keeper nog weet te passeren. Na dit doelpunt zakt de ploeg wat in en moet keeper Ron enkele keren aan de bak om de voorsprong te handhaven. Gesteund door een hoop spelers van Zuiderburen II lijkt Zuiderburen I de volle winst te grijpen.

Op minder dan een minuut van het einde komt 'de Rodeho' toch nog langszij. Na een scherpe voorzet vanaf de linkerflank troeft n van de spitsen van 'de Rodeho' zijn directe tegenstander af, waarna Ron ook kansloos is. Extra zuur is het dat dit niet de eerste keer in het seizoen is dat team I van de Zuiderburen, 2 punten in de slotfase weggeeft. Komend weekend speelt het team voor de beker tegen 'de Stampers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *