Emiel redt 3 punten voor Zuiderburen II

Twee ballen

Vanwege Pinksteren werd er afgelopen weekend 2 keer gespeeld. Op papier was de wedstrijd van zaterdagavond tegen 'Reuselcity' het makkelijkst. De wedstrijd begon zo'n 3 kwartier te laat, omdat de tegenstander dacht dat de wedstrijd om 18.00 uur begon in plaats van om 17.00 uur.

Ondanks dat 'Reuselcity' nauwelijks aan de warming-up gedaan had, begon het team toch onbevangen aan de partij. Eerste kans was ook voor de groene hemden. Vanuit een corner werd alert gereageed, maar gelukkig kon Cees er nog een hand achter krijgen en de bal overtikken. Zuiderburen II was hiermee gewaarschuwd. Hierna deed het team ook wat terug. Een goede aanval werd door Michel bijna met een doelpunt bekroond. Ook Ruud was dichtbij de openingstreffer, maar hij zag de bal die vanaf z'n knie kwam door de Reuselcity-goalie overgetikt worden.

Hierna ontspon zich een boeiend duel, met kansen voor beide teams. Een terugspeelbal van Eric Bel roldde gelukkig voor Zuiderburen II naast het eigen doel, nadat deze door een oneffenheid in het veld opstuiterde en daardoor moeilijk door Cees verwerkt kon worden. 'Reuselcity' kreeg hoe meer de tijd verstreek steeds meer het idee dat er wat te halen viel in deze wedstrijd en op slag van rust had de diepste aanvaller van het team ook de 1-0 op de slof. Na een goede diepe bal kon hij alleen op Cees afstormen. Cees bewees echter weer aan een goed seizoen bezig te zijn en liet zich niet verrassen.

Na de pauze moesten de Zuiderburen een tandje bijschakelen, als ze de 3 punten mee naar huis wilden nemen. Toch konden ze het initiatief niet echt in handen krijgen en bleef 'Reuselcity' gevaarlijk. Voor de Zuiderburen kreeg Eric Cox nog een kansje vanuit een corner, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Met individuele acties werd getracht de 'Reuselcity-verdediging' toch nog te slopen, maar verder dan enkele vrije trappen kwam het team niet. Eenmaal had de scheidsrechter een penalty kunnen geven, maar hij besliste echter anders na een overtreding op Michel.

Uiteindelijk kwam het toch nog goed voor de Zuiderburen. Emiel dook het gat in dat ontstond in de verdediging en werd goed aangespeeld om vervolgens heel koel de keeper te verschalken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *