Zuiderburen II pakt weer eens een punt

Twee ballen

Het werd zo langzamerhand tijd dat Zuiderburen II weer eens punten ging pakken in de competitie, want de laatste keer dat dat gebeurde was alweer ruim een maand geleden. Tegen 'de Rodeho' moest dit, gezien eerdere ontmoetingen, mogelijk zijn. Beide teams zijn vaak erg aan elkaar gewaagd. Het begin van de wedstrijd was echter niet veelbelovend.

Niet zozeer vanweg het spel, maar wel doordat hét probleem van Zuiderburen II dit seizoen weer eens van zich liet spreken. Wederom waren er veel laatkomers en met name Tommie liet zien niets geleerd te hebben van de vele waarschuwingen die hij dit seizoen gehad heeft. De wedstrijd zelf kan het best gekarakteriseerd worden als de wedstrijd van de verdedigingen, waarin aan Zuiderburenkant Harm Jansen debuteerde.

De gehele wedstrijd werden er nauwelijks kansen gecreeërd. Tegen het eind van de eerste helft was Zuiderburen II nog wel het dichtst bij een treffer. De uitgekomen keeper van 'de Rodeho' kon de bal slecht wegwerken, waardoor deze in de voeten van Ruud belandde. Deze zag ook het open doel lonken, maar zijn afstandschot ging jammerlijk naast het doel.

Na de thee kende de wedstrijd hetzelfde spelbeeld. Meeste opwinding in de tweede helft werd veroorzaakt door een gele kaart die de scheidsrechter trok voor Michel, die een lichte overtreding maakte, nadat de man in het zwart even daarvoor een overtreding aan 'Rodeho-zijde' over het hoofd zag. 'De Rodeho' kon de numerieke meerderheid die het 5 minuten had niet uitbuiten. In deze periode leek het zelfs alsof Zuiderburen II de schroom iets van zich af gooide, maar voorin werd duidelijk de stootkracht van John gemist.

Voor de toeschouwers was dit dan ook geen spectaculaire wedstrijd. Positief aspect uit deze wedstrijd is het feit dat de Zuiderburenverdediging, met Ron als sluitpost vanwege Willems afwezigheid, 70 minuten goed stond. Komend Pinksterweekend wordt er op zaterdag gespeeld tegen 'Reuselcity' en maandag tegen 'de Haoverekkers'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *