Enerverende wedstrijd eindigt in 1-0 overwinning Zuiderburen I

Trainingsbal

Het eerste team van de Zuiderburen heeft deze ochtend haar koppositie geconsolideerd door met 1-0 te winnen van de altijd lastige formatie van ’de Rodeho’. Coach Hans had deze keer een opstelling uitgedacht, waarbij de Zuiderburen met twee voorhoedespelers het vijandelijk doel moesten gaan bestoken.

Achterin stond Ad voor de verandering voorstopper, omdat Ron Lavrijsen deze keer rust gegund werd. Dit was althans de bedoeling, want na een minuut of vijf kwam Ron het veld in voor Rob, die het veld met een spierkwetsuur moest verlaten. De gehele eerste helft had de Zuiderburen deze editie het betere van het spel. Met een stevige wind in de rug werd opgetrokken richting de doel van de ’Rodeho’-goalie.

Halverwege de eerste helft leidde dit tot de 1-0. Harm speelde Jannes knap aan, die vervolgens van zijn man wegdraaide en de bal bekwaam in de onderhoek plaatste. De voorhoede van de tegenstander kon hier niet veel tegenover zetten. Als ze er al eens uitkwamen, dan was de bal eigenlijk altijd voor de goed opererende verdediging welke wederom uitstekend geleid werd door captain Eric Lemmens.

De kansen kwamen dan ook aan de andere kant. Vlak voor rust had Jannes de 2-0 op zijn schoen. Een schitterend solo vanaf de middenlijn kon hij echter net niet verzilveren, omdat de bal rakelings overging.
Na de thee bleef het spelbeeld ongeveer hetzelfde. De tegenstander deed erg zijn best, maar de kansen waren voor de Zuiderburen. Het was echter wel duidelijk te zien dat de tegenstander het windvoordeel had, het lukte ze namelijk zo nu en dan om de achterlijn te halen, maar tot goals leidde dit niet.

Halverwege de tweede helft verving Renier de moe gestreden Hans Ansems. Dit leidde even later tot een hoop commotie, omdat Renier volgens de terreinbeheerder bier gedronken zou hebben. Het moge duidelijk zijn dat deze actie als doel had om de Zuiderburen uit het ritme te halen. Zoals het clublied echter al zegt is een Zuiderbuur vûr niemes bang en de actie van de tereinbeheerder haalde dan ook niets uit.

Doordat er na deze commotie nog slechts een minuut of vijf te spelen was, besefte de tegenstander dat men nog een keer aan moest zetten. Dit geschiedde, maar veel verder dan een vervaarlijk stuiterend afstandschot kwam men niet. De goed op elkaar ingespeelde team van de Zuiderburen hieldt de deur tot aan het laatste fluitsignaal knap dicht, waardoor de stand 1-0 bleef.
Conclusie: mooie wedstrijd, iedereen hard gewerkt, 3 punten in de zjakosj en 33 punten uit 11 wedstrijden. Dat is zelfs Chelsea nog niet gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *