Zuiderburen II weet eindelijk weer wat winnen is

Twee ballen

Voor de tweede keer in het seizoen heeft Zuiderburen II 'de Haoverekkers' weten te verslaan, maar het was pas de vierde overwinning in het seizoen. En deze was meer dan welkom, want de reeks nederlagen zat het plezier om te voetballen bij enkele spelers aardig in de weg.

In tegenstelling tot een week eerder stond er ditmaal vanaf het eerste fluitsignaal een team dat bereid was om voor elkaar te werken. Het waren in die beginfase zelfs de Zuiderburen die het spel maakten, maar verder dan enkele zwakke afstandsschoten kwam het in het eerste kwartier niet. Na een goede poging van 'de Haoverekkers', was het daarna weer de beurt aan de Zuiderburen, die de slag op het middenveld gewonnen leken te hebben.

Met name Harm speelde een goede wedstrijd. Tot tweemaal toe stond hij aan de basis van een goede combinatie met Bart over de linkerflank. De tweede keer werd deze aanvalsopzet bijna beloond met een doelpunt, maar Ron, die goed inschoof schoot hoog over. Een kopbal van de mee opgekomen Mark, uit een corner ging jammer genoeg ook over.

Achterin bij Zuiderburen II stond de gehele linie haar mannetje en werden veel persoonlijke duels gewonnen. Een doelpunt in de eerste helft leek in de maak, maar de sluitpost van 'de Haoverekkers' hield zijn doel schoon. Na rust had Zuiderburen II de regie wat minder strak in handen, maar 'de Haoverekkers' hadden niet meteen het betere van het spel. Tot dan toe presteerde de huidige nummer 6 van het klassement zelfs beneden verwachting. Dit doet echter niet af van het goede spel van de Zuiderburen.

Na 7 minuten viel dan ook de zo verlangde 1-0 voor de rood-zwarten. Een mooie aanval met hoofdrollen voor Mark, Jan en Renier werd uiteindelijk onberispelijk door Bart afgerond. Een moment later testte Ron het 'houtwerk' boven de 'Haoverekkers'-goalie, toen hij nadat hij de bal op het middenveld veroverde zonder na te denken op goal schoot.

Met nog ongeveer 20 minuten te spelen leek 'de Haoverekkers' aan te zetten voor een offensief, maar in eerste instantie konden de Zuiderburen het aardig bijbenen. Toch zakte het team meer en meer terug. Keeper Wil en Eric Bel voorkwamen echter dat 'de Haoverekkers' gelijk maakten. Wil pakte namelijk een harde vrije trap klemvast en Eric stond goed opgesteld op de doellijn toen de voorhoede in de slotfase nog eens het doel bestookte. Zo werd Bart, net als eerder tegen 'de Haoverekkers' matchwinner, maar moet deze overwinning vooral aan het team toegeschreven worden, dat knokte voor elke grasspriet. Volgende week staat de formatie van de 'Red Coral' te wachten om de strijd met Zuiderburen II aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *