Flinke nederlaag Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft afgelopen zondag een pak slaag gekregen van 'het Bronneke'. In een wedstrijd waarin de Zuiderburen amper een kans gekregen hebben, werd met 5-0 verloren. Vooraf wist coach Hans dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Doordat Cees verhinderd was, mocht Ron deze keer proberen het doel schoon te houden.

De eerste 10 minuten was het van beide kanten afwachten. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld en de keepers werden niet echt op de proef gesteld. Na een kwartier spelen vond 'het Bronneke' toch een gaatje in de verdediging van de Zuiderburen. De centrale middenvelder kon op komen tot aan het strafschopgebied en legde de bal goed breed op een meegelopen medespeler die de bal buiten bereik van Ron goed binnenschoot.

Hierna was het verzet van de roodhemden (Zuiderburen I speelde in het tenue van Zuideburen II) gebroken. 'Het Bronneke' kreeg meer grip op het middenveld en men kwam steeds meer in de buurt van de Zuiderburen goal. De 2-0 zou dan ook niet lang uitblijven. Na een voorzet vanaf de zijkant, kreeg de 'Bronneke'-spits alle tijd en ruimte om de bal binnen te werken.

Voor de rust zou Zuiderburen I nog een goal tegen krijgen. Na een diepe pass van achter liep de diepste aanvaller de verdediging eruit en rondde beheerst af. Na de thee waren Jannes en Marco in het veld gekomen voor Stijn en Tommy en werd het spel van de Zuiderburen iets beter. Er werd meer druk gezet op het middenveld en daardoor kwamen er spaarzaam wat kansjes. Zo ging een afstandschot van Jannes net naast en mistte een schot van Marco kracht.

'Het Bronneke' kon aan de andere kant het net wel vinden. Een voorzet werd door een paar verdedigers gemist en zo makkelijk binnengeschoten door de 'Bronneke'-aanvaller. Daarmee was de honger van de kampioenskandidaat echter nog niet gestild.
Vlak voor tijd mocht een invaller aan diens zijde ook nog scoren en de eindstand op 5-0 bepalen. Het was voor de Zuiderburen een wedstrijd om snel te vergeten en het is te hopen dat het volgende week een stuk beter gaat. Dan staat de derby tegen Zuiderburen II op het progamma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *