Zuiderburen II hoeft niet diep te gaan tegen Red Coral

Twee ballen

Nadat Zuiderburen II enkele weken geleden ook al 'de Red Coral' trof, stonden beide teams afgelopen zondag om half 10 weer aan de aftrap voor een confrontatie. Dit keer betrof het een competitie treffen, waar de vorige keer een bekerwedstrijd op het programma stond.

Aangezien de Zuiderburen bij de vorige confrontatie geen kind aan deze tegenstander had, durfden sommige spelers (die normaal niet zo vaak voor het vijandelijke doel verschijnen) openlijk te dromen van een doelpunt. Eén van hen was de keeper, die graag de nul in de statistieken vervangen zag worden door een één.

Zijn roep op een doelpunt werd al snel verwezenlijkt. Harm versnelde op voor hem karakteristieke wijze in de draai, zocht de achterlijn op en gaf een perfecte pass op de keeper, die beheerst binnenschoof. Al snel bleek dat er ook in deze wedstrijd maar één team was dat bepaalde hoe er gespeeld ging worden. De Red Coral kwam in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn.

De 2-0 was een logisch gevolg van het spelbeeld in deze fase van de wedstrijd. Laatste man Renier draaide weg van zijn directe tegenstander en zag op de linkerflank dat Michael geheel vrij gelaten werd. Zijn pass was op maat en Michael schoot vervolgens raak in zijn zekerheidshoek, linksonder.
Net als bij voorgaande confrontatie werd ook nu de russtand 3-0. Michel, die vooraf ook uitgesproken had op zoek te gaan naar een doelpunt, realiseerde deze wens net als de keeper. Hij kreeg de bal aangespeeld door Mark en met een bekeken schot werkte hij de bal via de tweede paal in het netje.

Na de thee gingen de Zuiderburen nonchalanter spelen. Toch waren er kansen voor de normaal trefzekere spitsen Harm en Jan, maar beide faalden in de afwerking. De rode-lantaarndrager rook dat er misschien wel een eretreffer inzat. Men verscheen ook nadrukkelijker voor het doel van Frans, die in belang van het team het keeperstenue aangetrokken had.

Na in eerste instantie een doelpunt afgekeurd te zien worden vanwege buitenspel, was het op 10 minuten van het einde dan toch raak voor 'de Red Coral'. Rick verloor zijn tegenstander even uit het oog, die vanaf de linkerflank naar binnentrok. Met een hoge bal in de verre hoek gaf hij Frans het nakijken en was de 3-1 een feit.

In de slotfase viel Harm nog geblesseerd uit toen hij ongelukkig was in een poging de bal nog te raken met een uiterste krachtsinspanning. Het ziet er naar uit dat hij voorlopig niet speelt, wat een redelijke aderlating mag heten voor team 2 van de Zuiderburen. Komende zondag wacht de confrontatie met Zuiderburen I.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *