Frans neemt afscheid als voorzitter

Einde voorzittersschap Frans

“Het zit erop, voor Frans Jop”, met deze woorden begon voorzitter Frans Jansen vanavond zijn dankwoord. Voorafgaand aan de nieuwjaarsquiz in zaal de Koster nam hij vanavond de microfoon ter hand om het einde van een tijdperk te bekrachtigen.

Tijdens de Algemene ledenvergadering in september 2022 gaf Frans al te kennen er begin 2024 mee te gaan stoppen. Zodoende gaf hij het bestuur voldoende tijd een opvolger te vinden. Die werd gevonden in de persoon van Rob Gerritsen, die inmiddels al een aantal maanden meekijkt in de keuken.

20 jaar bestuurslid, 16 jaar voorzitter

Na 16 jaar voorzittersschap hang Frans nu dus de voorzittershamer aan de wilgen. In die tijd is hij uitgegroeid tot boegbeeld van de club.  Hij stond aan de wieg van de toetreding tot de KNVB in 2014, waarmee de teloorgang van de club voorkomen werd. Samen met het bestuur bouwden ze aan het merk Zuiderburen, dat staat voor genieten. Iets waar Frans sterk in gelooft.

Geen doorsnee voorzitter, geen doorsnee afscheid

‘Frans heeft groen-wit bloed door zijn aderen stromen’ en ‘Zonder jou zijn wij geen Zuiderburen’; zomaar twee uitspraken van leden over de scheidend voorzitter. Het zijn typerende woorden van hoe de leden Frans zagen. Er spreekt een grote mate van betrokkenheid uit en dat is dan ook de grootste drijfveer van ons boegbeeld. Dat er een gezonde harmonie in de vereniging heerst was voor Frans heel belangrijk.

In het afscheidswoordje kwam de betrokkenheid wederom naar voren. En nog meer in de video die hij als verrassing had laten maken.

Video afspelen over Frans op weg naar het veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *