Gebrek aan scorend vermogen breekt Zuiderburen II op

Twee ballen

De man met het meeste scorende vermogen van Zuiderburen II, liet zijn ploeggenoten afgelopen zondag flink in de steek. Mede doordat Jeroen zonder legitieme reden niet op kwam draven in het duel met 'de Bruintjes' liep Zuiderburen II tegen een verdiende nederlaag op.

Natuurlijk is niet alles op één persoon af te schuiven, maar juist in deze partij en met name in de tweede helft werd het neusje voor de goal node gemist. "Je kunt niet verliezen als je op een gegeven moment niet achter komt te staan;" dit zou een wijsheid van Johan Cruijff geweest kunnen zijn, maar dit was zondag dus het geval voor Zuiderburen II. Na een zestal minuten lag de bal al achter Willem in het netje. Twee Zuiderburen-verdedigers liepen elkaar in de weg en daar profiteerde de Bruintjes-spits optimaal van door diagonaal in de verre hoek te schieten.
Nadat 'de Bruintjes' vervolgens uit een corner ook de 2-0 maakten ging Zuiderburen II wat meer voetballen. De aansluitingstreffer leek ook nog voor rust te gaan vallen. Zo raakte Jan Vosters nadat hij knap wegdraaide en verrassend schoot, de paal en Renier verraste bijna de doelman nadat hij een afgeslagen bal vanuit de lucht vol op de slof nam. De bal daalde nog tijdig, maar de doelman en de lat stonden een doelpunt in de weg.

Toen het spel na de theepauze hervat werd viel het doelpunt wel vrij snel, maar dit keer keurde de leidsman de goal af. Renier dacht aan de buitenspelval te ontsnappen na een vrije trap van Harm, maar de scheidsrechter dacht hier anders over.

Ook in het vervolg bleven de Zuiderburen aanzetten, maar ook 'de Bruintjes' bleven vrijuit voetballen. Aan beide zijden werd veel ruimte weggeven. Vooral Jan Dirkx had hier optimaal van kunnen en eigenlijk moeten profiteren, maar hij miste de bal volledig, toen Renier, die bij veel aanvalsopzetten betrokken was, hem vrij voor het vijandige doel zette. Ook inzetten van Frans en Bart konden niet worden getransformeerd tot doelpunt. Telkens weer kwam er een voetje tussen, of was de keeper van 'de Bruintjes' een 'sta-in-de-weg'.

Hierdoor werd de ruststand tevens de eindstand. Een flinke tegenvaller voor Zuiderburen II, want op deze manier zien de lager geklasseerde ploegen kans om naderbij te komen. Hopelijk kan er aanstaande zondag tegen 'de Valk' voor een stunt gezorgd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *