Zuiderburen I verslaat de Valk met minimale cijfers

Trainingsbal

Dat er fel gestreden moest worden voor de winst van de wedstrijd, was vooraf bekend. Eerder dit seizoen speelde Zuiderburen I gelijk tegen 'de Valk' en vorig seizoen was 'de Valk' de enige club die van Zuiderburen I drie punten wist te pakken. Aanvankelijk deden beide teams niet voor elkaar onder en kregen beide voorhoedes geen mogelijkheid tot scoren.

Het middenveld van Zuiderburen I oogde zeer energiek en won steeds meer terrein. Enkele kleine kansen deden zich voor, maar dit resulteerde vooralsnog niet in het gewenste resultaat: een voorsprong. Hoewel Zuiderburen I voorgaande wedstrijden telkens op een achterstand kwam, mocht het ditmaal toch als eerste aanleggen voor een goal.

Na een aanvalspoging van 'de Valk', kwam Zuiderburen I er snel uit. Rechtshalf Eric en spits Marco zagen hun kans schoon en doken beiden de diepte in. Jannes schoot de bal vanaf de middenstip exact tussen beiden, maar Marco eiste overtuigend de bal op en schoot met de punt van de schoen de bal in de rechterkruising: 1-0. Dit betekende de eerste en laatste goal van de tweestrijd, hoewel even later de bal maar moeilijk het zestienmetergebied van Zuiderburen I wilde verlaten.

De eerste helft werd door Zuiderburen I gedegen uitgespeeld en laatstgenoemd team had deze helft het betere van het spel en het meeste balbezit. De tweede helft gaf echter een ander beeld. Waar Zuiderburen I de eerste helft het spel domineerde, deed dit de tweede helft het team van 'de Valk'. Dit was geen reden tot paniek, omdat de centrale middenvelders Dennis en Frank vochten voor wat ze waard waren en vele aanvalspogingen van de opponent al vroeg in de kiem smoorden. Dit leidde ertoe dat 'de Valk' enkele afstandsschoten loste, welke door keeper Cees makkelijk gepareerd konden worden.

Door de steeds snelle counters van Zuiderburen I verscheen het team een aantal keren zeer gevaarlijk voor het doel van 'de Valk'. Omdat er vaak overhaast beslist en geschoten werd, ging de bal vaak niet op goal. Frank werd nog een keer onreglementair gestopt, waardoor Jannes mocht aanleggen voor een vrije trap. Te gehaast en onnauwkeurig werd deze hoog over geschoten. Ook de volhardend strevende Rob vergreep zich eenmaal aan de tegenstander, waardoor hij met geel het veld kon verlaten.

Ondanks dat Zuiderburen I de score kon opvoeren bleef het bij de 1-0. Typerend voor dit duel was de strijdlust van Zuiderburen I. Haar middenvelders speelden een overweldigende wedstrijd en het team in het geheel heeft gevochten voor de overwinning. Volgende week om half 10 kan Zuiderburen I aan de bak tegen 'de Rodeho'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *