Geflatteerde bekernederlaag zuiderburen II

Twee ballen

Na de 3-0 nederlaag tegen Zuiderburen I speelt Zuiderburen II louter nog voor des keizers baard in het bekertoernooi. Met 1 punt uit 2 wedstrijden en nog twee poule wedstrijden te gaan is de koppositie in de poule niet meer binnen handbereik. Deze koppositie wordt overigens ingenomen door Zuiderburen I.

Ondanks de ruime nederlaag in de wedstrijd die ook wel de derby van het buurtvoetbal genoemd wordt, was het verschil tussen beide Zuiderburen elftallen niet zo groot. Met name in de eerste helft waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Beide verdedigende linies wisten menig aanval al in een vroeg stadium onschadelijk te maken. Zuiderburen II-keeper Willem kreeg wel enkele afstandschoten op zich afgevuurd, maar deze konden hem alles behalve verontrusten.

Aan de kant van Zuiderburen II was de grootste mogelijkheid voor Harm, die goed ruimte voor zichzelf creeërde, maar vervolgens volledig langs de bal trapte, waardoor de kans verkeken was. Aan de andere kant kreeg Dennis een aardige mogelijkheid. Na goed voorbereidend werk op de rechterflank door Rob, mocht hij ter hoogte van 'de zestien' aanleggen voor een schot, maar ook hij raakte de bal niet goed.

Na de thee kwamen Frank en Jan de gelederen voor Zuiderburen I versterken. Met name Frank gaf de geel-rode formatie de impuls die het nodig had, hoewel zijn inbreng niet direct aanwezig was bij de doelpunten. 8 minuten na rust viel de 1-0. Rob kwam weer eens opzetten vanaf de rechterkant, kapte naar binnen en passeerde met een mooie geplaatste bal Willem in de verre hoek. Van een grote kans was geen sprake, maar de individuele klasse gaf hier de doorslag.

Het was Mark Jansen die even later de marge op twee bracht. Zijn kopbal uit een corner van vriend Harm Jansen balandde via de kluts achter de doellijn. Een frommelgoal, maar daar had iedereen die Zuiderburen I supporter was maling aan. Door dit doelpunt keek Zuiderburen II vrij snel in de tweede helft tegen een geflatteerde achterstand aan. Hierdoor moest het meer risico gaan nemen. Meer en meer trokken de verdedigers Michel en oproepkracht Wil mee ten aanval, zei het gecoördineerd, want met het sterke middenveld van Zuiderburen I bleef het oppassen. Meer dan enkele kopkansen leverde het vooralsnog niet op.

In deze fase liet Zuiderburen I de teugels ook wat vieren. Bijna had dit de aansluitingstreffer van Renier tot gevolg. In eerste instantie wilde hij een voorzet vanaf links in één tijd op goal volleren, maar nadat dit mislukte mocht hij nog een keer aanleggen. Deze poging werd eveneens niet tot doelpunt getransformeerd, omdat directe tegenstander Hans Ansems er nog net een voetje tussen kreeg.

Naarmate het einde in zicht kwam kon Zuiderburen I er steeds vaker met een counter gevaarlijk uitkomen. Gelukkig voor Zuiderburen II werd er slordig met de ruimte omgesprongen door de voorwaartsen van team 1. Toch viel, net als in de voorgaande 2 confrontaties eerder dit seizoen een derde tegendoelpunt voor de rood-zwarten te noteren. Dennis was degene die de trekker overhaalde. Hij tikte de bal, nadat deze via de lat terug het veld in kwam (na een hard schot van Rob) eenvoudig in het doel.

Zuiderburen II kan zich nu volledig concentreren op de competitie. Hierin is aanstaande zondag het team van 'de Bruintjes' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *