Gelijkspel bij Zuiderburen I tegen Zuiderburen II

Trainingsbal

Vandaag kon voor de eerste keer kennis gemaakt worden met de nieuwe formaties die komend seizoen Zuiderburen I en II gaan vormen. Op het Rodeho-veld speelden beide teams een onderling duel. De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Peer Lavrijsen.

Na de aftrap bleek al gauw dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Zuiderburen I, spelend in het geel-rood kwam als eerste op voorsprong na een afstandschot, dat moeilijk te verwerken was voor Harm van de Borne, die na 8 jaar weer eens de keepershandschoenen aantrok. Toch keek het eerste team bij rust tegen een 2-1 achterstand aan. 2 doelpunten van Renier waren hier de oorzaak van. Bij het eerste doelpunt viel er een gat in het centrum van de verdediging, waarna hij vrij voor Cees uit kon halen.
Bij het tweede doelpunt hoefde hij de bal die ongeveer op de doellijn rolde alleen nog maar een tikje te geven. Na de thee maakte nieuwe aanwinst in de voorhoede van Zuiderburen I, Marco de gelijkmaker door de bal goed in het zijnet te schieten.

Na een kwartier in de tweede helft kwam Zuiderburen II, die in zwart-wit tenue speelden, toch weer op voorsprong en het was wederom een nieuweling die scoorde. Deze keer was het de eer aan John. Hierna had Michel de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar hij verzuimde de opgelegde kans op aangeven van Renier te benutten. Aan de andere kant deed Marco wel wat Michel naliet. Ook hij kreeg de bal op een presenteerblaadje en maakte bekwaam af.
Beide formaties doen qua voetbalkwaliteit weinig voor elkaar onder, zoals de 3-3 einduitslag ook doet vermoeden. Na het laatste fluitsignaal werden nog penalties genomen. Hierin toonde team I zich uiteindelijk bekwamer. Het bestuur van v.v. de Zuiderburen heeft besloten om per gemaakt doelpunt 50 Euro te schenken aan de kankerstichting. Door de 3-3 uitslag zal dus 300 Euro overgemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *