Zuiderburen I geeft overwinning uit handen

Trainingsbal

Gister werd door Zuiderburen I, aangevuld door enkele spelers van team II, een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen een grote onbekende. De tegenstander was namelijk v.v. Reuselcity, die vanaf komend seizoen voor het eerst deel uitmaken van de binnendorpse competitie.

In het eerste kwartier tastten beide teams elkaars sterktes af. In deze periode was er een licht overwicht voor de Zuiderburen, maar de grootste kans was voor de linksbuiten van Reuselcity. Deze wachtte echter te lang en gelegenheidskeeper Willem kon tijdig ingrijpen. Na een minuut of 20 kregen de geel-roden een corner. De afgeslagen bal belandde voor de voeten van Frans, die enigszins gelukkig Marco bereikte die van dichtbij in kon tikken. Met de voorsprong van 1-0 gingen de Zuiderburen de rust in.

Na ruim vijf minuten in de tweede helft verdubbelde Renier de voorsprong door een goede pass van Eric Cox direct in de verre hoek te schieten buiten het bereik van de keeper. Enige tijd later toonde Marco aan een echte spits te zijn; Hij draaide goed weg bij z'n directe tegenstander en scoorde zijn tweede doelpunt. Tot op dit moment leek er geen vuiltje aan de lucht voor Zuiderburen I.

Het tegendoelpunt dat de in de diepte gestuurde rechterflankspeler van Reuselcity maakte deed het geloof bij dit team terugkeren en bracht de Zuiderburen wat van slag. Gesteund door de supporters kwam Reuselcity ook nog terug tot 3-2. De gevaarlijke linksbuiten, die ook al de aansluitingstreffer voor z'n rekening nam, maakte uiteindelijk zelfs de gelijkmaker.

Toch waren er voor de Zuiderburen nog wel kansen om er met de overwinning vandoor te gaan. Jan van Limpt kreeg een goede kans nadat een boogbal van Marco via de lat voor zijn voeten belandde. Ook had Frans beter het overzicht moeten bewaren, nadat hij vrij op kon rukken naar het vijandelijke doel. Vanzelfsprekend was het resultaat teleurstellend als je na een ruime voorsprong de tegenstander nog langszij ziet komen. Voor Zuiderburen I is er echter de gerusstelling dat het in de persoon van Marco weer eens een echte spits bezit, waar komend seizoen nog doelpunten van verwacht mogen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *