Generale eindigt onbeslist

Vandaag was eigenlijk de de competitiewedstrijd Zuiderburen-Stampers gepland, maar omdat 'de Stampers' verhinderd waren, speelden de Zuiderburen een oefenwedstrijd tegen het team van 'v.v. de Valk'. Daarmee was dit meteen de generale repetitie van de wedstrijd van aankomende zondag.

Dan word er wederom aangetreden tegen 'de Valk' in de tweede poulewedstrijd van de Sportshop-cup. Hoewel er niks op het spel stond, begonnen de Zuiderburen voortvarend. Renier scoorde z'n eerste doelpunt in dienst van de Zuiderburen, nadat hij vanaf 40 meter de keeper met een boogbal passeerde toen deze te ver voor z'n doel stond. In deze fase van de wedstrijd kreeg Jan, die de geblesseerde Cees in de goal verving, weinig moeilijke ballen te verwerken.

De 2-0 van Michel was dan ook een logisch vervolg. Hij was net iets feller dan de verdediging en passeerde knap de keeper van 'de Valk'. Met het verschil van twee doelpunten gingen beide team aan de thee. Na de rust begon 'de Valk' feller aan de wedstrijd dan de geel-roden. Toch kregen beide team kansen om de stand te veranderen. Een kwartier voor tijd was het 'de Valk' die de marge tot n terugbracht, door een schitterend afstandschot waarop Jan het antwoord schuldig moest blijven. De Zuiderburen sprongen in deze fase slordig om met de kansen die het voorin kreeg. Het gevolg was dan ook dat het doelpunt aan de andere kant viel. Ongelukkig kaatste de bal via de paal en de benen van Jan in de goal. De 2-2 hadden de Zuiderburen dan ook geheel aan zichzelf te danken.
Volgende week zal het anders moeten, want dan staat de tweede poulewedstrijd van de beker op het programma, eveneens tegen 'de Valk'. Dat is dus de ideale gelegenheid om deze wedstrijd te doen vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *