Zondagsschot helpt Zuiderburen ronde verder

Evenals vorige week was 'v.v. De Valk' gister weer de tegenstander, maar dit keer stond er wel wat op het spel. Dankzij een afstandsschot in de voorlaatste minuut van de wedstrijd van Erik Lemmens gaan de Zuiderburen naar de volgende ronde in de beker, ook wel 'Sportshop-troffee' genoemd.

Gelet op het spel van de eerste helft, kregen ze hiermee meer dan ze verdienden. Het leek wel of heel het elftal, net als Michael, om 7 uur 's morgen pas thuis was. Door het ongenspireerde spel kreeg tegenstander 'De Valk' grote kansen om op voorsprong te komen. Nadat ze al een paar keer oog in oog met Cees faalden, was het uiteindelijk toch raak na ongelukkig uitverdedigen van de Zuiderburen. Met de 1-0 achterstand bij rust mochten de Zuiderburen niet eens ontevreden zijn, maar het was duidelijk dat er in de tweede helft wat moest veranderen.

Het evenwicht op het veld werd de tweede helft hersteld door Michel achterin te posteren en Renier door te laten schuiven naar het middenveld. Frans moest voorin voor meer dreiging zorgen. Deze omzettingen hadden een gunstig effect, maar de bal wilde er lange tijd niet in. Gelukkig bleef de verliezend finalist van afgelopen jaar, doorvechten tot het einde. Twee minuten voor tijd speelde Adri, Erik Lemmens vij die met een alles-of-niets-schot, de keeper vanaf 18 meter passeerde, nadat de bal nog getoucheerd werd door de rug van een tegenstander. Op basis van de gehele wedstrijd was de gelijkmaker zeker verdiend.
Zonder dit doelpunt waren de Zuiderburen waarschijnlijk al uitgeschakeld. Komend weekend staat de competitiewedstrijd tegen 'De Driesprong' gepland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *