Eerste ‘gouden klomp’ uitgereikt aan hans lauwers

Trainingsbal

Tijdens de druk bezochte Zuiderbuurbeque van afgelopen vrijdag kreeg afzwaaiend grensrechter en bestuurslid Hans Lauwers de eerste ‘Gouden klomp’ uitgereikt door voorzitter Frans. De ‘Gouden klomp’ is een wisseltrofee die in het leven geroepen is om die Zuiderbuur te eren, die zich bovengemiddeld voor onze club ingezet heeft. Met dit in het achterhoofd kan niemand eromheen dat Hans deze trofee volledig verdiend.

Hoewel hij van oorsprong niet uit de buurtvereniging van de Zuiderburen komt is hij onlosmakelijk verbonden met de voetbalclub. Zo vervulde hij jaren met verve de functie van grensrechter en was hij ook actief als teamcoordinator van Zuiderburen I en algemeen bestuurslid. De ‘Gouden klomp’ wordt overigens niet per definitie overhandigd aan een scheidend lid, maar omdat dit de eerste keer was dat het eremetaal uitgereikt werd en Hans het rustiger aan gaat doen voor wat de Zuiderburen betreft, was de keuze voor hem een logische. Hans mag de Klomp van verdienste een jaar in zijn bezit houden. Tijdens de Zuiderbuurbecue van 2012 valt iemand anders de eer te beurt de trofee in ontvangst te mogen nemen.

Naast de wisseltrofee kreeg Hans nog een presentje van de club overhandigd, namelijk een tegoedbon van €200,- voor een voetbalreis naar keuze. Dit viel Hans duidelijk goed in de smaak, net zoals de barbecue en het bier bij de overige aanwezigen (zowel letterlijk als figuurlijk). Joost, Frans en Jan van Limpt tekenden dit jaar voor de organisatie van het eet- en drinkfestijn, dat traditiegetrouw weer plaatsvond in de tuin/garage van Jan. Joost had voor deze editie ook voor een muzikale omlijsting gezorgd, wat de sfeer flink ten goede kwam. Het was nog lang onrustig aan de Peel die nacht en iedereen ging met een volle maag en enigszins aangeschoten naar huis.

Op naar de Zuiderbuurbecue van 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *