Harm redt punt voor Zuiderburen II

Twee ballen

Vastberaden om na 70 minuten met minimaal 1 punt het veld af te stappen, begonnen de manschappen van Zuiderburen II gistermorgen om 11 uur aan de wedstrijd tegen directe concurrent 'de Valk'. Het verschil in punten tussen de caféploeg en de Zuiderburen was voor aanvang 4.

Het gevaar van 'de Valk' werd onderkend, maar hier werd door de Zuiderburen goed op geanticipeerd. 'Fel op de huid zitten', zo luidde dan ook het devies. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit aanvankelijk niet, maar 'de Valk' had duidelijk moeite met de strijdwijze van de 'rood-zwarten'.

Na 20 minuten moest de sterke defensie van 'de Valk' voor het eerst echt in het stof bijten. Een scherpe voorzet van Rein vanaf de rechterflank zetten Renier bij de tweede paal vrij voor de goal. Omdat hij echter voor zijn rechter- koos in plaats van zijn linkervoet plaatste hij de bal aan de verkeerde kant langs de paal. Hierdoor liep 'de Valk' dus geen averij op en bleef het 0-0.

Voorin bij 'de Valk' ontbrak in de eerste helft de echte stootkracht en als er dan al eens gevaar dreigde was er altijd nog Michel als slot op de deur. Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig. De eerste noemenswaardige kansen waren voor de Zuiderburen. Zo was Jan Dirkx dichtbij, maar zijn poging ketste af op een verdedigend been. Even later onderging Jeroens schot een soortgelijk lot. Na goed terugleggen van Renier ging zijn poging van 14 meter over, na getoucheerd te zijn door een 'Valk'-speler.

Deze plaagstoten waren voor 'de Valk' het sein om meer druk naar voren te zetten. Met name de snelle linksbuiten was bij menig gevaar betrokken en het uitverdedigen ging steeds meer met hangen en wurgen. Toch hield de defensie lang stand. Bij een lange trap naar voren leek Jeroen, tegen de verhouding in de Zuiderburen op voorsprong te gaan zetten. Zijn harde 'dropkick' kon nog net door de keeper tot corner verwerkt worden, omdat Jeroen vergat een hoek te kiezen.

Daar waar ADO de Haag bekend staat om haar 'Haagse kwartiertje' leek ook 'de Valk' in deze fase toe te willen slaan. Op ongeveer een kwartier van het einde begon namelijk de echte stormloop richting het doel van keeper Willem. Nadat Zuiderburen II ontsnapte aan een penalty tegen, kwam 'de Valk' dan toch op voorsprong. In eerste instantie werd het gevaar na een corner afgeslagen, maar bij de tweede voorzet vanaf de rechterkant, wist de goalgetter van 'de Valk' knap raak te koppen.

Deze goal kwam hard aan bij de Zuiderburen en het leek niet eens te blijven bij deze 1-0. Maar gelukkig had het Harm binnen de gelederen. Eerst redde hij een bal van de eigen doellijn, nadat Willem al gepasseerd was. Een moment later stond hij weer goed om een tweede 'Valk'-goal te voorkomen en in de slotseconde maakte hij als klap op de vuurpijl ook nog de gelijkmaker.
Na een hoekschop kwam de bal bij Renier terecht, die het duel opzocht en daarbij onreglementair tegen de grond gewerkt werd. Harm bleek de aangewezen man om de gegeven vrije trap te nemen. Hij vond het gaatje langs de muur en de keeper. Door deze late gelijkmaker blijft het gat met 'de Valk' 4 punten en was de opzet geslaagd om hier minimaal een punt te halen. Aanstaande zondag speelt Zuiderburen II net als gister weer op het Rodeho-veld. De thuisploeg is dan de te kloppen ploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *