Ambivalent spel resulteert in 4-0 overwinning zuiderburen I

Trainingsbal

Aanvankelijk begon Zuiderburen I afgelopen zondag om half 10, zeer sterk en bekwaam, aan de wedstrijd tegen 'de Rodeho'. Zuiderburen I liet de bal het werk doen en 'de Rodeho' kwam er niet aan. Het uitblijven van de eerste goal duurde echter langer dan verwacht. Met regelmaat werd de goal van de Rodeho bestookt, maar er werd vooralsnog niet gescoord.

De opponent weerde gestaag de aanvalspogingen van Zuiderburen I, en ook aan de vele hoekschoppen kon geen gewenst gevolg gegeven worden. Doelpogingen werden geweerd door de goalie van 'de Rodeho', gingen langs of gingen over, maar konden geenszins tegen de touwen gewerkt worden. Bijna driekwart van het balbezit was voor Zuiderburen I, maar tot dusver ontbrak het aan de afronding.

De eerste goal ontstond na langdurig balbezit voor Zuiderburen I. Toen Jannes een diepe pass wilde geven richting Rob viel deze – al dan niet getoucheerd door Rob – pardoes binnen 1-0.
De tweede goal liet daarentegen, niet lang op zich wachten. Wanneer Frank aanzette voor een solo-actie richting doel, koos Marco positie binnen het zestienmetergebied. Frank wist Marco te bereiken door een verfijnd balletje in de voeten. Marco aarzelde niet en schoot onderkant lat binnen: 2-0.

Nog voor de rust scoorde ook Frank een keer. Zijn afstandsschoten leverden tot dan toe weinig gevaar op, maar dit keer eindigde het schot wat hij loste in het netje. Met een gedegen voorsprong van 3-0 ging Zuiderburen I rusten. Waar keeper Ad de eerste helft slechts 1 bal te verwerken kreeg, kwam het gevaar al naar gelang de tweede helft vorderde steeds dichterbij. Het voortdurende balbezit waar Zuiderburen I de eerste helft van genoot was niet meer aanwezig.

De koploper leek – even – niet meer van de eigen helft los te komen. Ook de grandioze kansen – welke sporadisch voorkwamen – konden niet meer tegen de touwen gewerkt worden. Deze 'sketches' voor het doel van 'de Rodeho' leverden keer op keer balverlies op. Oog in oog met de keeper kon door Jannes, Rob en evenmin door Marco de gewenste goal gemaakt worden. De verdediging van Zuiderburen I kreeg het hierop zwaar te verduren, maar wist zich goed uit de problemen te werken.

De verlossende 4-0 kwam uiteindelijk van Marco’s voet die – zijn 7de wedstrijd speelde en – daarmee zijn 13de goal van het seizoen maakte. Marco stond vermeend in buitenspelpositie, hoewel de scheidsrechter het vlagsignaal niet in acht nam en Cootje de 4-0 gunde. Hiermee was het einde in zicht en werd aan de, min of meer, dramatische tweede helft een positieve wending gegeven. Volgende week verwacht topper 'f.c. de Stampers', Zuiderburen I om half 10 op het veld van 'de Rodeho'. Dus Stront en Vlek, kom op tijd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *