Kampioenschap nog in de benen

Trainingsbal

Afgelopen zondag mocht Zuiderburen I het opnemen tegen 'de Rodeho' voor de laatste bekerronde. Zuiderburen I had in dit duel genoeg aan een gelijkspel om de bekerfinale veilig te stellen. Dat het kampioenschap nog in de benen zat werd al snel duidelijk. Zuiderburen I begon met elf man tegen de tien van 'de Rodeho'.

Van deze man-meer-situatie kon Zuiderburen I de gehele eerste helft niet profiteren. Het ontbrak de Zuiderburen aan finesse, veel lange ballen kwamen niet lekker aan en de voorhoede verzuimde te scoren. Wel typerend was de constante druk die uitgeoefend werd op de Rodeho. Laatstgenoemd team kreeg geen strobreed ruimte en zijn maar weinig voor Cees’ doel gesignaleerd.

Aan de andere kant zorgden een paar sketches voor het doel van de Rodeho voor enig gevaar, maar een goed attenderende verdediging en keeper, voorkwamen dat Zuiderburen I de eerste helft de score kon openen. De tweede helft leek in een eerste oogopslag eenzelfde helft te gaan worden als de eerste. De druk van Zuiderburen I hield aan, maar de Rodeho gaf niet graag kansen weg.

Naarmate de tweede helft vorderde kwamen toch de gevaarlijke uitbraken van Zuiderburen I. Op de flanken won Zuiderburen I meer en meer terrein. Een goed middenveld stootte vaker op, maar kon nog geen doelpunt maken. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Marco, die met regelmaat een goede positie inneemt en zodoende kan scoren. Het is mij ontgaan hoe hij deze goal aan 'de Rodeho' ontfutselde, maar Marco is sterk aan de bal en gebruikt zijn body.

Een tweede goal begon aan de linkerkant, toen Dennis, Jannes de diepte in stuurde. Deze poging bleek meer succes met zich mee te brengen dan de verwoede pogingen die hieraan vooraf gingen. Laatstgenoemde bracht de bal voor, die werd ingeschoten door Marco. De bal werd gekeerd en viel pardoes voor Jannes’ voeten. Omdat tijdens deze rommelige situatie menig tegenstander verzoening zocht met de grond, was de slalom snel gemaakt en kon in de korte hoek binnengetrapt worden.

Komende bekerwedstrijd zal de rivaliteit wat hoger liggen, als de finale gespeeld wordt en 'de Stampers' tegenstander zijn van Zuiderburen I. Komt dat zien op 24 mei om 19.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *