Zuiderburen II voetballend naar de winst

Twee ballen

Doordat het eerste team van de Zuiderburen eerder op de ochtend haar bekerwedstrijd gewonnen hadden tegen 'de Rodeho' speelde Zuiderburen II afgelopen zondag louter voor de eer tegen 'de Driesprong', dat de enig overgebleven concurrent van Zuiderburen I was in de bekerstrijd.

Het team van de Zuiderburen liet echter vanaf de aftrap zien dat het deze eer wel op wilde eisen. Doordat ook het team van de Driesprong wilde voetballen ontstond er een open wedstrijd. De beste kansen waren echter voor de Zuiderburen waarbij vooral het aanvalsduo, Jan Dirx en Bart, zich door goed spel wisten te onderscheiden. Mede hierdoor konden de middenvelders veelvuldig bijsluiten. Het was dan ook geen toeval dat Renier met een afstandsschot de score opende, al ging de keeper van de tegenpartij niet vrijuit.

Het spel bleef na deze openingstreffer op en neer gaan waarbij er door de Zuiderburen meer gecombineerd werd. Na zo’n 20 minuten dreigde de stand gelijk te worden. Keeper Wil kwam echter goed weg doordat de mislukte voorzet van de rechtsbuiten via de binnenkant van de paal niet voor de voeten van een aanvaller van de Driesprong belanden.
Kort daarop viel de 2-0. Na een mooie combinatie over 5 schijven was het Bart die de voorzet van Jan Dirx op waarde schatte en het speeltuig tegen de touwen knikte. Hiervoor was hij al enkele keren goed vrijgespeeld, maar deze keer was het dan eindelijk raak voor de lange Zuiderbuur.

Door de 2-0 achterstand nam 'de Driesprong' in de tweede helft meer risico door één man vanuit de verdediging door te schuiven naar het middenveld. Dit leidde tot enkele corners die vakkundig door de verdediging van de Zuiderburen onschadelijk werden gemaakt. Ook was er gevaar uit de tweede lijn, maar hier had Mark, die de geblesseerd uitgevallen Wil verving, telkenmaal een antwoord op. Zij het éénmaal met hulp van de deklat.

Van de ruimte die achter de verdediging van de Driesprong ontstond werd dankbaar gebruik gemaakt door Bart die, na een pass vanuit het middenveld, koelbloedig afrondde in de één tegen één situatie met de keeper (3-0). Hierna vloeide de krachten bij enkele tegenstanders weg en werd er mooi combinatievoetbal op de mat gelegd door het team van de Zuiderburen. Bij een van deze combinaties werd spits Jan Dirx knap vrijgespeeld door Michel. Jan had het vizier echter niet op scherp staan waardoor zijn verdiende goal uitbleef.

Hierna was het de beurt aan Frans om één van zijn befaamde dribbels in te zetten. Hij passeerde 4 tegenstanders maar miste de kracht om doeltreffend af te ronden. Dit was overigens niet verwonderlijk omdat Frans, door zijn onuitputtelijke werklust, al veel kracht had verspeeld. Ook Renier zag zijn goed spel bijna beloond met een tweede treffer. Na het knap controleren van een crossbal kapte hij zichzelf vrij op de zestien en zocht hij gekruist naar de korte hoek. Het verdekte schot verdween echter rakelings langs de paal waardoor de eindstand slechts 3-0 bedroeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *