Koppositie voor Zuiderburen I na tweede zege

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft vandaag ook de 2de competitiewedstrijd gewonnen. Het elftal van 'den Driesprong' werd met 3-0 verslagen. Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Er werd niet goed en te gehaast gevoetbald.

Er waren wel een paar kleine kansjes voor de Zuiderburen, maar die konden door de verdediging en de keeper van 'den Driesprong' makkelijk onschadelijk gemaakt worden. 'Den Driesprong' zelf kreeg ook een paar kansen. Het waren vooral afstandschoten waarmee ze probeerden te scoren, maar Cees stond elke keer goed opgesteld om een tegengoal te voorkomen.

Toch zouden de Zuiderburen na 20 minuten op voorsprong te komen. Na een pass van Eric Cox op Joost kon die de bal voorzetten op Marco, die daar wel raad mee wist. Het spelbeeld bleef daarna nog steeds rommelig. Er was nog wel één heel mooie aanval van de Zuiderburen, die dan ook terecht een doelpunt opleverde. Rob kwam goed door op links en passte de bal op Jannes, die de bal met een mooi hakballetje weer klaarlegde voor de doorgelopen Rob die beheerst en buiten bereik van de keeper de bal binneschoot.

In de 2de helft werd er wat beter gevoetbalt. De Zuiderburen hadden de wedstrijd onder controle. Dennis, die Cees verving in de goal, werd niet veel op de proef gesteld. Er kwamen nog wel enkele kansjes voor de Zuiderburen. Zo nam Marco de bal, na een goede diepe pass van Robert, in keer op z'n slof. Helaas stond de lat een doelpunt in de weg.
Toch zou Marco een moment later wel scoren. Na een voorzet vanaf links was er een misverstand tussen de keeper en een verdediger van de Driesprong, waardoor het voor Marco een koud kunstje was om de bal er in te schieten, 3-0.

Het was niet de beste wedstrijd van Zuiderburen I, maar de overwinnig was terecht. Volgende week wacht 'ReuselCity' en kunnen er hopelijk weer 3 punten bijgeschreven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *