‘Van zatlap tot (z)atleet’

Twee ballen

De titel van dit artikel moet natuurlijk met een dikke knipoog gelezen worden. Toch is het een duidelijke verwijzing naar onze voorzitter Frans en Zuiderburen II-nieuwkomer de keeper. In het weekend zijn ze namelijk met regelmaat in de kroeg te vinden. Het weekend van 12 oktober zal echter niet in het teken staan van alcoholische versnaperingen voor deze twee Zuiderburen.

Dan gaan zij namelijk de uitdaging aan om 'de halve marathon van Eindhoven' uit te lopen. Zie hier de verwijzing naar (z)atleet. De Halve van Eindhoven is met 8000 deelnemers, een grote wedstrijd. Het 21,1 km lange parcours van de hele marathon wordt hier éénmaal afgelegd. Lopers worden langs het hele parcours aangemoedigd door veel publiek en kunnen op de muzikale begeleiding van het Runners Festival hun halve marathon in feeststemming afleggen.

De start van deze loop is om 14.00 uur in het stadscentrum van Eindhoven. Zal het deze twee Zuiderburen lukken om de run binnen de tijdslimiet van 3 uur te voltooien? Ze zijn er in ieder geval al lang voor in training, zij het dat Frans een vijftal weken stilgelegen heeft vanwege een enkelblessure.
Uiteraard zijn aanmoedigingen van bekenden een nog betere stimulans om te volharden in de uitdaging. Vandaar dat we met een gezelschap van Zuiderburen richting Eindhoven willen gaan om het tweetal aan te moedigen. Wil je er graag bij zijn geef je dan op via onderstaande link. Over het vervoer volgt later informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *