Krappe overwinning voor de Zuiderburen

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft eergister een nipte, maar terechte, overwinning behaald. Het team van 'den Driesprong' werd met 2-1 verslagen. Op deze koude zondagmorgen keerde Martien na z'n blessure weer terug in de verdediging. De Zuiderburen begonnen fel aan de wedstrijd, wat al binnen een minuut tot een goede kans leidde voor Tommy, die net te kort kwam.

Hans' mannen bleven over het hele veld goed druk zetten en waren een paar keer dicht bij een doelpunt. Zo einigde een mooi opgezette aanval via Gijs en Mark bij Joost, die de bal goed binnenschoot. Helaas stond hij daarbij net buitenspel, zodat die goal werd afgekeurd.

Aan de andere kant kreeg 'den Driesprong' ook steeds meer kansen. Zo kon Cees nog net reddding brengen op een schot van de vijandelijke spits. Die kreeg daarna nog een grote kans na een foutje van Dennis, maar speelde dat niet goed uit. Net voor rust was Gijs dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot belandde op de paal.

Na de thee zouden de geel-roden dan toch snel op voorsprong komen. Na een goede diepe pass van Dennis nam Tommy de bal aan terwijl hij met zijn rug naar het doel stond. Hij draaide zich echter snel vrij en schoot de bal in de draai op goal. Die ging via binnenkant paal, tot Tommy's eigen verbazing, het doel in.

Maar lang konden de Zuiderburen niet genieten van deze voorsprong, want binnen 3 minuten was het weer gelijk. Een te korte terugspeelbal van Ad werd door de buitenspeler van 'den Driesprong' opgepikt en op goal geschoten. Cees kon er nog zijn hand tegen krijgen, maar dat was niet genoeg om de bal langs te tikken en de 'Driesprong'-spits was er snel bij om de bal binnen te schieten.

Zuiderburen I ging weer snel op zoek naar een voorsprong, maar verder dan een paar kleine kansjes voor Mark, Tommy en de ingevallen Jannes leverde het vooralsnog niet op. De verdediging moest ook allert blijven op counters van de thuisploeg.

De Zuiderburen zouden uiteindelijk toch aan het langste eind trekken. 5 minuten voor tijd zag Erik Lemmens dat Jannes ruimte had aan de rechterkant. Deze gaf een mooie voorzet die bij Gijs aankwam. Hoewel Tommy vrij voor de goal stond, besloot Gijs om het zelf te proberen. Hij schoot de bal goed in de korte hoek binnen en bezorgde zo de Zuiderburen de 3 punten. Volgende week wacht 'de Valk' als tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *