Titelkandidaat Stampers bijt zich stuk op zuiderburen II

Twee ballen

In het begin van de huidige competitie hield zuiderburen II 'het Bronneke' als eens op een gelijkspel en nu moest die andere titelkandidaat 'de Stampers' er ook aan geloven. Op deze koude zondagmorgen werd het uiteindelijk 2-2. Een klein maandje geleden bleek al dat 'de Stampers' niet onaantastbaar waren, toen 'Reuselcity' met 3-2 te sterk was.

Dat het team desalnietemin goed op elkaar ingespeeld is, was wel duidelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht het team zich, via goed combinatievoetbal een weg naar het doel van de keeper. Toch kwam de vroege 1-0 voort uit een standaardsituatie. De Zuiderburen defensie kreeg de bal niet goed weg uit een corner, waarna de bal van dichtbij tegen de touwen geduwd kon worden. De fase van aftasten was hiermee meteen ten einde en het leek of Zuiderburen II onmiddellijk de schroom van zich afgooide.

Mike werd op de linksbuitenpositie vervangen door Maarten. Als Zuiderburen II gevaarlijk werd was het echter veelal via de rechterflank. Nadat Frans de lat raakte met een mislukte voorzet, bolde het net wel in de 17e minuut. Een getoucheerde voorzet vanaf rechts werd zeer knap binnengekopt door de actieve Jan.

Een minuut of vijf later namen de Zuiderburen zelf de leiding. Michel werd op de as van het veld even vrij gelaten en profiteerde hier optimaal van. Zijn pegel van 20 meter was de keeper van 'de Stampers' te machtig.
Vrijwel direct daarna was het alweer bijna gelijk. Een lange voorzet werd goed teruggekopt op de bonkige centrumspits van de regerend kampioen, maar deze presteerde het om de open schietkans over het doel te schieten. Hiermee kwamen de Zuiderburen goed weg.

De pressie op de defensie duurde onverminderd voort. Met name Ties en Rick vochten verbeten duels uit met hun directe tegenstanders, maar bleven overeind. Op slag van rust waagde Frans nog een poging van afstand na een uitbraak, maar zijn schot eindigde in het vangnet. Hiermee werd de voorsprong van 2-1 geconsolideerd tot aan de rust.

Na de thee kwam Willem het veld in voor Ties, maar na 1 minuut vond alweer de omgekeerde wissel plaats, omdat Willem bij zijn eerste balcontact geblesseerd raakte. Bij de tegenstander hadden ook wat omzettingen plaatsgevonden. Hiermee ging men naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

Uiteraard koesterde de rood-zwarte formatie de voorsprong, maar het initiatief lag alweer snel bij 'de Stampers'. Dit leverde twee vrije trappen op, op de rand van de zestien. Het vizier van de ingevallen linksbuiten stond helaas voor 'de Stampers' nog niet op scherp. Toen deze echter voor de derde maal aan mocht leggen, na een makkelijk gegeven vrije trap, was het wel raak.

Er kwamen hierna meer kansen voor nummer twee uit de competitie. Zo ging een kopbal uit een corner langs en een hard schot uit een moeilijke hoek, van de spits ging over. Ook mocht Zuiderburen II niet klagen dat de scheidsrechter een overtreding binnen het 16-metergebied onbestraft liet.
Toch had ook Zuiderburen II nog wel wat melk in de pap te brokkelen. Enerzijds doordat er ruimte ontstond omdat de 'de Stampers' de focus op de aanval legden, maar ook doordat de voorhoede en met name Jan, goed storend werk verrichtte.

In de dying seconds ging de rood-zwarte formatie er nog bijna met de volle winst vandoor. Het spitsenkoppel Jan en Harm gingen een combinatie aan, maar Jan kwam uiteindelijk een teenlengte te kort om de teruggetrokken bal bij de tweede paal binnen te tikken. Hiermee was de puntendeling een feit. Komend weekend speelt Zuiderburen II als het weer het toelaat tegen 'de Red Coral'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *