La Gare te sterk voor Zuiderburen I formatie

Trainingsbal

Zuiderburen I begon de wedstrijd van afgelopen zondag tegen 'La Gare' met een 8 aantal afmeldingen. Vriendengroep van Stijn: Teun, Roel, Nick en Joost hebben tijdig aangegeven een weekeinde weg te zijn dus een viertal actieve leden spelen deze zondag niet.

Frits en Tommy hadden niet de mogelijkheid om het werk te verlaten zodat zij nummer 5 en 6 zijn van het lijstje. Rob kampt nog altijd met een vervelende rugblessure en Dennis is laatste training uitgevallen met een blessure aan zijn enkel. In plaats hiervoor gaat Harm zijn openingsduel spelen en is Wim Castelijns weer aangemeld aan de spelerslijst.
Met deze spelers zouden we met 11 man zijn, omdat dit eigenlijk te krap is heeft Jannes nog een speler weten te regelen van zijn zaalvoetbalelftal. Jurgen vd Boomen zijn wij dankbaar dat hij ons team komt helpen tegen La Gare. Met passen en meten staat er een opstelling die op elke linie is aangepast, maar hier zouden we het mee moeten doen.

Daarentegen begint 'La gare' wel met de vast sterke opstelling met een brede reserve bank. In de beginfase was het al snel duidelijk dat de tegenstander beter was en er op hamerde flink druk te zetten. De openingstreffer viel daarom ook snel; al na tien minuten. Een diepe bal wordt net op onze achterlijn binnen gehouden en vanuit een onmogelijke hoek op goal geschoten, maar toch verdwijnt die via beide palen in de Zuiderburen touwen (prachtgoal). Cees wordt totaal verast bij dit schot.

Al snel volgt de tweede treffer. Een corner wordt -wederom met complimenten aan de tegenstander- fantastisch binnen gekopt. De Zuiderburen spelers krijgen de bal maar niet aan het tikken binnen het team zodat het gevaar alleen vanuit een lange bal zou kunnen vallen. Diverse loopacties van beide spitsen Jurgen en Marco stuiten op de defensie van 'La Gare'.

Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft moet Martijn noodgedwongen het veld verlaten (voor Harm) door een hoofdblessure. Nog net voor rust zou de tegenstander op 3-0 voorsprong komen. Een diepe bal wordt niet volledig weggekopt waarbij Paul de bal uit het zicht verliest maar wel de tegenstander de aanval belemmerd dus penalty. Deze wordt benut en we gaan voor het eerst dit seizoen met tegendoelpunten thee drinken.

Na rust pikt Zuiderburen I, wonderbaarlijk, toch de draad op zodat er wat combinaties ontstaan en er wordt gevochten voor de bal. Berry die een matige eerste helft speelde herstelde zich zeer positief door zijn directe tegenstander bij te blijven en het niet makkelijker te maken. Debutant Wim die de hele wedstrijd sterk speelde maakte het ex-Zuiderburen speler Jan 'Fiets' (tot zijn ergernis) heel lastig. Deze inzet werd halverwege de tweede helft dan ook beloond, een diepe bal werd volledig gemist door de tegenstander en zo komt Marco dan ook één op één met de keeper. Zo'n mogelijkheid laat hij over het algemeen niet liggen en ook dit keer niet: 3-1.

Bij nog een poging vanuit een corner kan Eric net niet voor de aansluitingstreffer zorgen; zijn kopbal gaat maar net langs. Veel meer kansen weten de Zuiderburen niet te creëren tegen het voormalig kampioensteam. Het eerste verlies is voor Zuiderburen I een feit. Maar keeper Cees houdt de moed erin bij het team (en zijn zoon) want de tweede helft hebben we gewonnen. Volgende week staat Reuselcity als tegenstander op het veld die we zeker willen verslaan om bovenin mee te blijven draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *