Maud, Celine, Imke en Renée behalen spelregelbewijs

Velden van vv de Zuiderburen

Komend seizoen gaan onze dames voor het echt spelen. Kennis van de spelregels van de voetbalsport is dan gewenst. Om die reden hebben we vorige week donderdag een spelregelavond georganiseerd voor onze Zuiderbabes.

Voor een aantal van hen was het extra spannend, want zij moeten alvorens in de competitie te mogen uitkomen, in het bezit zijn van het spelregelbewijs. Dit is voor komend seizoen verplicht voor spelers geboren in 1998, 1999, 2000 en 2001. Het doel van het spelregelbewijs is om voetballers van jongs af aan vertrouwd te maken met de regels en hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter te geven. 

De spelregelavond werd gepresenteerd door voorzitter Frans en vicevoorzitter Michel en onder andere de buitenspelregel en soorten spelhervatingen passeerden de revue. Na afloop stortten diegenen die het spelregelbewijs dienen te halen zich vol overgave op de toetsvragen op voetbalmasterz.nl. Ze werden bijgestaan door Michel en Frans. Uiteindelijk wisten Renée, Imke, Celine en Maud het felbegeerde bewijs te behalen. De dames die het nog niet gehaald hebben kunnen dit nog halen tot 6 wedstrijden in het komende seizoen. Als men het daarna nog niet gehaald heeft is het niet toegestaan te spelen.

"Image"

Hierbij feliciteren we namens de club de speelsters die geslaagd zijn voor de eindtoets. De overige dames wensen we veel succes om ook het getuigschrift te halen. Oefenen kan onbeperkt op de eerder genoemde website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *