‘Met recht een schon ploegske’

The Allstarz op het Zuiderburentoernooi in 2022

Met een spetterende feest is gisteravond het 40-jarige jubileum van v.v. de Zuiderburen gevierd. Vele oud-leden hadden de weg naar café feestzaal Postelboershof in Arendonk gevonden. Een prima locatie voor een feestje, zo was de huidige generatie Zuiderburen al bekend, omdat hier ook jaarlijks het toernooi wordt georganiseerd.

Tevens was het een perfecte locatie vanwege het feit dat er voetbalvelden bij liggen. De feestavond werd namelijk letterlijk en figuurlijk rond de klok van 18.45 uur afgetrapt met een minitoernooi, waaraan 6 teams deelnamen die allen bestonden uit spelers en oud-spelers van onze trots. Hoewel bij menig oud-Zuiderbuur het postuur er in de loop der jaren niet beter op geworden is, was het fanatisme bij de oud-spelers nog vollop aanwezig.
Uiteindelijk ging het team van de Postelsedijk/Scheperswijer er met de winst vandoor. Hierna toog iedereen na een snelle douche richting de zaal, waar het gerstenat al rijkelijk vloeide. Gespreksstof was er uiteraard voldoende met een geschiedenis van 40 jaar. Vele anekdotes uit het verleden werden dan ook weer opgerakeld.

Ondertussen was de frietwagen van d'n Bol ook gearriveerd, zodat iedereen een goede bodem kon leggen voor de lange avond. Rond de klok van 11 uur werden Ad en Martien naar voren geroepen, voor een verrassing. Omdat beide spelers al 25 jaar onafgebroken lid van de club zijn, werden ze gister benoemd tot erelid. Na deze plechtigheid ging iedereen weer door waar hij of zij mee bezig was: bierdrinken en ouwehoeren.

Later namen Frans en rustend lid Henk de microfoon nog ter hand om respectievelijk het clublied en 'You never walk alone' ten gehore te brengen. De sfeer werd dan ook alsmaar beter. Verschillende aanwezigen gaven te kennen in ieder geval niet weer 10 jaar te willen wachten op de volgende jubileumviering.
Toen de laatsten huiswaarts keerden begon het buiten alweer licht te worden. Na deze avond kan in ieder geval met recht gesteld worden dat v.v. de Zuiderburen een 'schôn ploegske' is en wellicht dat we het over 5 jaar weer eens over doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *