Michel redt punt voor zuiderburen II

Twee ballen

Met een doelpunt in de allerlaatste minuut heeft Michel gister een punt veilig gesteld voor Zuiderburen II, in de bekerwedstrijd tegen 'Reuselcity'. Gezien het aantal kansen had Zuiderburen II op dat moment al lang en breed voor moeten staan, maar wat het afwerken betreft schortte er veel aan bij de rood-zwarte formatie.

Of het nu het ontbreken van geluk was, of het missen van scherpte, de bal wilde er maar niet in. In ieder geval mag de afwezigheid van topscoorder John niet als excuus aangedragen worden, want er waren genoeg goede kansen. In de eerste helft volgde aanval op aanval, veelal met Emiel aan de basis. Pogingen van Harm en Frans werden door de keeper gepareerd en een afstandschot van Ron trof ook geen doel. Bart was nog het dichtst bij de openingstreffer. Hij werd vrijgespeeld binnen de zestien en wist ook de keeper te passeren, maar zijn schot eindigde op de buitenkant van de paal.

Tegenover de bestorming van het 'Reuselcity'-doel stonden twee schamele tegenstootjes van de 'groen-zwarten'. Beide keren bleek Wil een sta-in-de-weg. Ook na de rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af. Invaller Toon nam plaats in de punt van de aanval en was al snel dichtbij een doelpunt. Aan de rechterkant zocht hij de kortste weg naar het doel, maar het schot wat volgde ging net voorlangs. Het overwicht was wellicht iets kleiner dan in de eerste helft, maar ook na de thee volgde er verscheidene kansen.

Renier werd binnen het zestienmetergebied in stelling gebracht en probeerde het later ook nog van afstand, maar het bleef tegenzitten. Zoals wel vaker valt dan het doelpunt aan de andere kant. Wil viste halverwege de tweede helft geheel in eigen stijl een kopbal voor de kruising weg, maar vlak voor tijd had hij minder goed het oog op de bal. Nadat hij uitkwam voor een hoge bal werd hij verblind door de zon, waardoor hij volledig miszat. Hier profiteerde een aanvaller van Reuselcity optimaal van: 0-1.

Met nog slechts enkele minuten op de klok, was het nu alles of niets voor Zuiderburen II. Gelukkig werd het hierbij enigszins geholpen door de keeper van de tegenstander. Na onbesuisd uitkomen van hem werd Toon getorpedeerd. Uit de gegeven vrije trap wist notabene laatste man Michel de gelijkmaker binnen te tikken. Dit kan later wel eens een heel belangrijk doelpunt blijken, wil Zuiderburen II tenminste naar de volgende ronde doorgaan in het bekertoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *