Monsterscore blijft uit, wel vaster in het zadel

Trainingsbal

Op een strak gekortwiekte grasmat mocht, na 2 maanden weerverlet, Zuiderburen I aantonen dat de vorm van vorig jaar behouden is. Aanvankelijk begon de titelkandidaat behoudend, zoekend naar een opening. 'De Bruintjes' speelde goed georganiseerd waardoor het moeilijk penetreren was richting vijandelijk doel.

De eerste kans kwam van de gedreven spelende Marco die oog in oog met de sterke 'Bruintjes'-doelman geen gaatje vond tussen de palen. Er mag gezegd worden dat de hele ploeg steeds feller begon te spelen waardoor veel duels gewonnen werden.
Jannes, die steeds vaker als valse spits opereert brak de ban met een knappe individuele actie, na een goede diepe bal van Dennis: 1-0. Deze treffer bracht vertrouwen in de ploeg en zo werd op zoek gegaan naar een veiligere marge. De tegenstander werd nog even gevaarlijk met een vrije trap die sierlijk door Cees uit de verre hoek werd gestompt.

Spits Marco had vandaag geen geluk in de afronding en dus werd de thee met de 1-0 voorsprong opgediend. De tweede helft kroop 'de Bruintjes' wat uit hun schulp en begonnen verder van eigen doel te spelen. Achter de verdediging van 'de Bruintjes' lag enorm veel ruimte waarvan Frank bijna wist te profiteren ware het niet dat de Keeper hem dit onrechtmatig belette.

De penalty werd door Jannes via buitenkant paal langs geschoten. Even later werd Jannes weer weg gestuurd en kon alleen richting doel, hij schoof de bal voor de doelman naar de meegelopen Eric die de bal wel in het lege goal kon schieten maar de uitblinkende keeper had er nog net een vingertop tussen.
Toen was het de beurt aan Mark die op links doorbrak, een tegenstander afschudde en heel knap de bal diagonaal binnen schoot: 2-0.

De wedstrijd was beslist en na nog een paar kansjes gaf Dennis zijn visitekaartje af door van afstand de 3-0 binnen te knallen. Kijkend naar de kansen had er een hogere score ingezeten. Maar men kan tevreden zijn gezien het vertoonde spel en de gretige instelling! Door een misstap van concurrent 'het Bronneke', die door Zuiderburen II zeer knap getemd werd, is de voorsprong gestegen naar 8 punten.
Volgende week moet alles op alles gezet worden om deze tegenstander de genadeklap toe te dienen zodat het eerste kampioenschap van de Zuiderburen in de 40 jarige historie geen illusie meer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *