Zuiderburen II bewijst zuiderburen I goede dienst

Twee ballen

Na 2 maanden geen wedstrijden gespeeld te hebben, kon Zuiderburen II deze morgen meteen vol aan de bak. Het moest namelijk aantreden tegen kampioenskandidaat en regerend kampioen 'het Bronneke'. Net als bij de eerste confrontatie in november van het afgelopen jaar had Zuiderburen II personele problemen.

Door de vele afmeldingen moest het een beroep doen op alle dispensatiespelers van Zuiderburen I, te weten Jannes, Cees en Dennis. Het beeld van de wedstrijd was zoals verwacht: 'het Bronneke' maakte het spel en Zuiderburen II loerde op een uitval. Al in de eerste minuut wist 'het Bronneke' bijna het net te vinden. Het gekruiste schot ging gelukkig voor alles wat 'Zuiderburen-gezind' was voorlangs.

Het eerste echte gevaar van de rood-zwarte formatie liet echter ook niet lang op zich wachten. Over de rechterkant wist Frans de achterlijn te bereiken. Zijn teruggetrokken bal, kwam via een 'Bronneke'-been voor de voeten van Wil, die in deze fase nog als aanvaller fungeerde. Hij kwam echter een teenlengte te kort om binnen te kunnen tikken bij de tweede paal.

Hierna was het zo nu en dan alle hens aan dek voor de eigen goal, maar de verdediging bezweek niet onder de druk. Op het kwartier mocht team 2 van de Zuiderburen zelfs nog even aan een voorsprong ruiken. Jan Vosters stuurde Frans de diepte in, die echter gestuit werd door de goede goalie van 'het Bronneke'.

Nadat Wil en Cees van plaats geruild hadden, was de regerend kampioen het dichtst bij de openingstreffer. Een vlotte aanval over de rechterflank werd besloten met een schotje op de buitenkant van de paal, door de spits van 'het Bronneke', die afdoende gestoord werd door voorstopper Jannes.

Toen de rust met 0-0 bereikt werd, werd er al voorzichtig op een stuntje gehoopt, met name door het publiek, wat voornamelijk uit Zuiderburen I-spelers bestond. Puntverlies van de belangrijkste belager zou hen namelijk goed uitkomen. Na de thee werd de sfeer in het veld wat grimmiger en nam het aantal overtredingen toe. Aan beide zijden ontsnapten spelers, omdat de scheidsrechter alle kaarten op zak wenste te houden.

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald en zoals ook in de eerdere confrontatie bleek het voor 'het Bronneke' moeilijk om het spel te maken tegen het defensief ingestelde Zuiderburen II. Toch speelde Zuiderburen II zeerzeker niet laf. Met Dennis, als balvaste spelverdeler werd getracht keer op keer een aanvalsopbouw op te zetten. Indien nodig werd de lange bal gehanteerd, maar vaak wel doordacht. Na 10 minten spelen in de tweede helft leverde dit wellicht de grootste kans van de wedstrijd op. Cees kon alleen doorlopen op de keeper, nadat de defensie van 'het Bronneke' open lag. Hij plaatste de bal over de keeper, maar helaas ook over het doel.

Deze goede mogelijkheid betekende niet dat de verdedigers op hun lauweren konden rusten, want 'het Bronneke' bleef ook hierna de bal er onverminderd in pompen, maar telkens stond de verdediging haar mannetje, met name rechtsback Rick groeide in de wedstrijd. Het bleef tot het laatst toe spannend -hoewel de krachten aan beide kanten wegvloeiden- maar beide doelmannen hielden de nul.

Al met al een knappe prestatie, waarbij een compliment aan het hele team op z'n plaats is. Volgend weekend is Zuiderburen II vrij, de week erna is het carnaval en daarna begint het inhaalprogramma, wat op het moment van dit schrijven nog niet bekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *