Nederlaag voor Zuiderburen I

Trainingsbal

Zuiderburen I heeft eergister niet kunnen winnen. Het team van 'La Gare' was met 3-1 te sterk. Er waren voor de wedstrijd veel afmeldingen. Zo waren Gijs, Mark en Paul skieën en waren Erik Lemmens, Robert en Marco ook verhinderd. Daar kwam nog bij dat Joost zich verslapen had.

Gelukkig waren Michael, Jan en Harm bereid om Zuiderburen I uit de brand te helpen. De geel-roden begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen binnen 2 minuten op voorsprong. Martien zette aan de rechterkant aan voor één van z’n befaamde rushes en gaf de bal voor. Maar tot ieders verbazing viel de bal bij de eerste paal binnen en zette zo de 1-0 op het scorebord.

De Zuiderburen bleven hierna een veldoverwicht houden en kregen ook kleine kansjes. Na een kwartier spelen kreeg 'La Gare' een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Na een afgeslagen aanval toucheerde Ad, zonder dat hij er zelf erg in had, de bal met z’n hand. De scheidsrechter wees echter gedecideerd naar de stip. Maar Cees wist de strafschop te stoppen en zo de voorsprong te behouden.

5 minuten later zou de gelijkmaker toch vallen. Na een voorzet van rechts werd de bal niet goed weggewerkt en kon hun spits scoren. Hierna werd het spel van de Zuiderburen slordiger en werd er meer balverlies geleden. Nog voor de rust kregen ze daarvoor de rekening gepresenteerd en kwamen ze op achterstand. De rechtsbuiten van de caféploeg kopte een voorzet vanaf rechts knap binnen tussen enkele verdedigers.

Na de thee kwamen Joost en Harm in het veld voor Jan en Michael. Maar na 10 minuten viel Ron, na een botsing met Eric Cox geblesseerd uit en mocht Michael weer invallen. Vlak daarna viel ook de 3-1. De snelle rechterspits van 'La Gare' werd vanaf de middenlijn diep gestuurd, waarna hij Michael er uit sprintte en zo alleen op Cees af kon en beheerst afrondde.

Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld en leed Zuiderburen I z’n vierde nederlaag van het seizoen. Volgende week is er bekerprogramma en is 'de Driesprong' de tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *