Geen doelpunten bij Stampers-Zuiderburen

Trainingsbal

Afgelopen zondag moest Zuiderburen I aantreden tegen het elftal van 'de Stampers'. In een gelijk opgaande wedstrijd wist geen van beide teams het net te vinden en werden de punten dan ook terecht gedeeld. In het begin wilden allebei de teams niet vol op aanval spelen en zodoende speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld.

De keepers werden niet echt op de proef gesteld en hadden het redelijk rustig. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er toch kansen voor de spitsen. Bij één van de weinige keren dat de rechtsbuiten van 'de Stampers' voorbij Paul kwam kon hij echter hun spits niet bereiken en kon Cees de bal makkelijk onderscheppen.

De beste kans voor de Zuiderburen was voor Marco. De Stampers-goalie kon een afstandsschot van Mark niet onder controle krijgen en Marco dacht de bal in te kunnen schieten, maar die kreeg een onverwachte curve waardoor Marco er net niet bij kon.
Ook Ron was dicht bij, maar zijn schot (of was het een voorzet?) ging maar net langs.

Na de thee durfden beide teams wat meer aan aanvallen te denken en golfde het spel wat meer op en neer. Zo kregen Erik en Marco wat kleine kansjes en kon Dennis aan de andere kant maar net een doelpunt voorkomen door de bal van de doellijn af halen.

Na een minuut of 10 in de tweede helft moesten de Zuiderburen even verder met een man minder, toen Ron na twee overtredingen in 3 minuten een gele kaart kreeg. De geel-rode formatie werd terug gedwongen door 'de Stampers' maar hield toch stand.
Toen even daarna de stopper van 'de Stampers' ook een gele kaart kreeg en de Zuiderburen met een mannetje meer stonden, was dat het sein voor de geel-roden om de Stampers onder druk te zetten. Dat leverde bijna een doelpunt op, maar het goed geplaatste schot van Jannes eindigde helaas op de paal.

In de laatste minuut kwamen de Zuiderburen nog goed weg toen een kopbal van de 'Stampers'-verdediger buiten bereik van Cees op de lat belandde en zo beide teams tevreden moesten zijn met 1 punt. Volgende week spelen we tegen 'La Gare'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *