Negental Zuiderburen verkoopt de huid duur tegen Stampers

Trainingsbal

In dit lange paasweekeinde moest Zuiderburen II twee keer opdraven om een deel van het restprogramma weg te werken. De eerste keer was gistermiddag om 17.00 uur tegen 'de Stampers' op het sportpark. Zoals wel vaker de laatste weken zat Zuiderburen II weer krap in de bezetting door blessures en afmeldingen.

Met goedvinden van de tegenstander werd rustend lid Tom van Limpt opgesteld en dan nog kwamen de Zuiderburen maar tot 9 spelers. Het beoofde dus een zware partij te worden tegen de regerend kampioen. Het devies was dus zoveel mogelijk tegenhouden. Daar slaagden de rood-zwarten in de eerste helft verbazend goed in.

'De Stampers' voerden de combinaties vaak te ver door waardoor er telkens weer een Zuiderburen voet tussenzat. Afstandschoten leverden ook geen doelpunt op. Veel werden er over of langs geschoten of vonden de uitstekend keepende de keeper op hun weg. Zo ook 10 minuten voor de rust. Met een fraaie duik bokste hij een vrijwel zeker doelpunt tot corner.
Op slag van rust was hij wel kansloos. Na een corner en een vermeende handsbal (de scheidsrechter liet doorspelen) belandde de bal voor de voeten van de mee opgekomen rechtsback, die het projectiel droog tegen de netten schoot. 

Een afstandschot van Harm was één van de weinige wapenfeiten die het tweede hier tegenover kon zetten. Na de thee gingen de Zuiderburen op dezelfde voet verder. Iedereen werkte de longen uit zijn lijf en je merkte dat de frustratie bij de opponent toenam. Aan de zijkanten werd wel vaak een vrijstaand mannetje gevonden, maar in het drukke centrum waren de Zuiderburen, met de actieve Renier voorop de baas.

Toen er na 20 minuten toch een gat viel en 'de Stampers' met twee aanvallers een vrije doortocht hadden werd deze kans zeer slecht uitgespeeld waardoor de keeper eenvoudig redding kon brengen.

Bij één van de spaarzame aanvallen van de Zuiderburen werd Jan Dirkx binnen het zestienmetergebied licht getoucheerd, maar de leidsman wilde niet aan een penalty, waar de Zuiderburen wel op hoopten.

Vijf minuten later werd de score dan toch verdubbeld door 'de Stampers'. Een corner werd ter hoogte van de zestien richting doel gekopt, waarna de bal in één tijd verlengd werd en zo in het doel belandde. Ondanks de gelopen zaak bleef iedereen strijden voor wat hij waard was, getuige ook de krampaanval die Renier kreeg.

Bijna was het 3-0 na een pegel van afstand door de balvaardige spelmaker van de nummer 2 van de ranglijst. Het schot spatte echte op de kruising uiteen. In de slotfase viel de derde treffer alsnog. Deze werd ingeleid door een goede actie van de rechtshalf van 'de Stampers'. Hij trok de bal terug, waarna deze binnengeschoten werd.

Even leek het er nog op dat Zuiderburen II de eretreffer nog mocht maken, toen Renier Jan Dirkx diep wilde sturen. Laatsgenoemde stond echter net buitenspel waardoor de aanval niet doorging. Hierdoor bleef het bij 3-0, maar de manschappen van Zuiderburen II konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Morgen staat de tweede wedstrijd gepland van dit weekend. Tegenstander is 'de Rodeho', om 11 uur. Hopelijk kan er dit keer met 11 man dezelfde werklust getoond worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *